Uzmanlar deprem için ne diyor?

Deprem uzmanları, Ege Denizi'nde Saros Körfezi açıklarında meydana gelen depremi yorumladı

Uzmanlar deprem için ne diyor?
08 Ocak 2013 Salı 16:58 tarihinde eklendi, 1.459 kez okundu.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan bölgenin bu büyüklükte bir depremle daha önce karşılaşılmayan bir bölge olduğunu ifade etti.

 
"Anadolu gergin" diyen Ercan yakın bir zamanda daha büyük bir deprem beklenmediğini de ifade etti.
 
Saros Körfezi'nde az kırılmış faylar olduğunu ifade eden diğer deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, yaklaşık 100 kilometrelik bir yüzeyin kırılması 10-12 kilometrelik bir kırıktan söz edebiliriz. En son bölgede 1912 yılında benzer bir depremin yaşandığını söyledi.

"Depremin artçı sarsıntıları olabilir, paniğe kapılmayın"
 
Ulusal Deprem İzleme Kurulu Üyesi ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Levent Gülen, Ege Denizi'nde, Bozcaada açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntıların olabileceği uyarısında bulundu.
 
Prof. Dr. Levent Gülen, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, Bozcaada açıklarında 6.2 büyüklüğündeki depremin aktif fay üzerinde meydana geldiğini söyledi.

Depremin geniş bir alanda hissedildiğini kaydeden Gülen, "Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, Tekirdağ'da hissedildi. Bundan önceki depremlerden bildiğimiz üzere artçı sarsıntıları olacaktır. Halkımızın paniğe kapılmaması gerekiyor. Ege Denizi'nde zaman zaman bu büyüklükte depremler oluyor. Gayet doğal. Zaten bilinen deprem zonu üzerinde Ege Bölgesi." dedi.
 
Gülen, depremin başka bir depremi tetikleyip tetiklemeyeceği ile ilgili soruya ise şu cevabı verdi: "6.2 çok büyük bir deprem değil. Başka bir depremi tetikleyip tetiklemeyeceğini söylemek zor. Tetiklemeyi daha büyük depremlerde bahsediyoruz."