Üzmez'e 3 yıl daha

Yargıtay 14. Ceza Dairesi'nin bozma kararı üzerine tekrar yargılanan Hüseyin Üzmez, ''hürriyeti tahdit'' suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mağdur, B.Ç'nin annesi sanık Livaze Ç'ye de toplam 16 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Üzmeze 3 yıl daha
14 Kasım 2012 Çarşamba 13:15 tarihinde eklendi.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, ''hürriyeti tahdit'' suçundan yargılanan Hüseyin Üzmez, mağdur B.Ç'nin annesi sanık Livaze Ç. (40), babası müşteki Bekir Ç. (43) ile tarafların avukatları katıldı. 

     
Duruşmada sanık Hüseyin Üzmez, beraatına karar verilmesini talep etti. Livaze Ç. de bu suçu işlemediğini öne sürerek, ''Daha önceki beyanlarımı tekrar ediyorum. Beraatıma karar verilmesini talep ediyorum'' dedi. 
     
Sanık avukatları da mahkemenin daha önce verdiği beraat kararında direnmesini talep etti. 
     
Mahkeme savcısı, Üzmez'e ''hürriyeti tahdit'' suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, Livaze Ç'ye ise 16 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verilmesini istedi. 
     
Verilen kısa bir aranın ardından mahkeme heyeti, Üzmez'e ''hürriyeti tahdit'' suçundan 3 yıl, 1 ay, 15 gün, Livaze Ç'ye de üzerine atılı suçlardan toplamda 16 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verdi. 
     
Livaze Ç'nin tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verildi. Duruşmanın sonunda söz alan baba Bekir Ç, kendisinin 3 çocuğunun olduğunu belirterek, ''Bu suçu işlemediğimiz halde bu hale geldik'' dedi. 
     
Üzmez hakkında, daha önce de ''cinsel istismar'' ve ''küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma'' suçlarından 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilmişti. 
     
Mahkeme süreci- 
     
Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 16 Eylül 2009 yılındaki ilk karar duruşmasında Hüseyin Üzmez hakkında, ''cinsel istismar'' ve ''küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma'' suçlarından 13 yıl 1 ay 15 gün hapis, ''hürriyeti tahdit'' suçundan ise beraat kararı vermişti. 
     
Yargıtay 5. Ceza Dairesi, sanık avukatlarının cezayı fazla, mağdur B.Ç'nin avukatlarının ise az bulup itiraz etmesi üzerine, yerel mahkemenin verdiği iki kararı da usulden bozarak, yeniden yargılanma yapılmasına hükmetmişti. 
     
Yeniden yargılanan Üzmez, 9 Mart 2011 yılındaki karar duruşmasında, yerel mahkemece ''cinsel istismar ve küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma'' suçundan aynı cezaya çarptırılmış, ''hürriyeti tahdit'' suçundan ise yine beraat etmişti. Üzmez, bu kararla birlikte tahliye edilmişti. 
     
Yargıtay 14. Ceza Dairesi, Hüseyin Üzmez'e, ''cinsel istismar'' ve ''küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma'' suçlarından verilen 13 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezasını onamış, ''hürriyeti tahdit'' suçundan yeniden yargılanmasına hükmetmişti. 
     
Yargıtay tarafından hapis cezasının onanmasının ardından Üzmez, kaldığı bakımevinden alınarak Sincan Cezaevi'ne gönderilmişti. Mağdur B.Ç'nin annesi sanık Livaze Ç. hakkında verilen daha önce verilen beraat kararları da Yargıtay tarafından bozulmuştu.