Uzun namlulularla kuyumcu soygunu

Esenyurt’ta bir kuyumcuya gelen çarşaflı üç soyguncu, uzun namlulu silahla çalışanları etkisiz hale getirip yaklaşık 500 bin liralık altını alarak kaçtı

Uzun namlulularla kuyumcu soygunu
28 Mayıs 2013 Salı 14:21 tarihinde eklendi.

Ozanlar Caddesi üzerinde bulunan kuyumcuya saat 12.30 sıralarında gelen üç kişi uzun namlulu silahla içeri girdi. Tanınmamak için çarşaf giyen üç erkek şahıs, yanlarında getirdikleri plastik kelepçelerle içeride bulunan Elvan Arslan ve Deniz Arslan’ı etkisiz hale getirdi. Bu sırada para bozdurmak için kuyumcuya giren bir iş yeri çırağını da darp eden üç soyguncu kuyumcuda bulunan 6,5 kilo ağırlığındaki piyasa değeri yaklaşık 500 bin lira olan altını alarak dışarıya çıktı. Siyah lüks bir otomobile binen soyguncular hızla olay yerinden uzaklaştı.

Elleri kelepçeli kuyumcu çalışanlarının bağırması üzerine çevrede bulunan esnaflar soygunu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri kuyumcuda parmak izi çalışması yaptı. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen polis soyguncuların eşgalini belirlemeye çalışıyor. Kuyumcunun karşısında bulunan esnaf Şakir Özyıldırım olayı şöyle anlattı: “Biz ilk anda bir şey görmedik. Kuyumcular soyulduk diye bağırınca haberimiz oldu. Siyah çarşaf giymişler. Bize bağırdıklarında ellerinde kelepçeler vardı.”

Soygun sırasında kuyumcuya para bozdurmak için giren ve darp edilerek başından hafif yaralanan Emre isimli çırağın patronu Şükrü Kalın ise, “Çırağı para bozdurmaya yolladım. Kuyumcuya girdiği sırada soygun gerçekleşiyormuş. Kafasına silah kabzasıyla vurmuşlar. Kafasında hafif bir ezilme var.” dedi. Siyah lüks bir otomobille olay yerinden kaçan soyguncuların kullandığı araç bir mağazanın güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülerde soygunu gerçekleştiren zanlıların kullandığı otomobil caddede hızlı bir şekilde ilerliyor.


CİHAN