"Vahide'yle kaderin cilvesine güldük"

Meme kanseri illetine Deniz Uğur da yakalandı. Ama o kadar sakin karşıladı ki... Uğur ameliyatını, Vahide Gördüm ile iletişimini anlattı.

Vahideyle kaderin cilvesine güldük
01 Ocak 2012 Pazar 10:10 tarihinde eklendi.

 

Daha yeni Vahide Gördüm’ün kötü haberini alan Adını Feriha Koydum ekibi şimdi de Deniz Uğur’unkiyle sarsılmıştı. “Kesin bir grup beş karış surat var içeride” dedim. Önce dizinin koordinatörü Batu fırladı içeriden, kendisi 10 kaplan gücünde pozitif enerji saça saça dolaşıyor. Sonra yönetmen güzellik uykusundan kalktı gülücükler saçarak. Deniz Uğur geldi, o da gülümsüyor. Bu tabloyu en son Nepal’da görmüştüm ki sonradan anladım, onlar gülmüyormuş, suratları öyleymiş. Bu ekip gerçekten gülüyor. 
 
Beklediğimden çok daha iyi ve güzel görünüyorsunuz. Peki hastalığınızı öğrendiğiniz an neler yaşadınız? 
Önce “Çekim programını nasıl ayarlarız” diye düşündüm. Bu bir şekilde geçecekti ama seti aksatmak istemiyordum. Bir hafta içinde organize olduk. Böyle zamanlarda soğukkanlı oluyorum. Diş hekimine gitmiş gibiydim. Estetik olarak ameliyat öncesinden daha iyi bir duruma geldim, yenilendim. Üç çocuk doğurmak yıpratıyor. Her şerde bir hayır vardır. 
 
Ameliyatı çocuklarınızla nasıl paylaştınız? 
Çocuklara doğru bilgi vermek gerek, tabii basitleştirerek anlattım. “Hastalanınca doktora gidiyoruz sonra iyileşiyoruz ya, sizin aşı olduğunuz gibi beni ameliyat edecekler” dedim. 
 
Sizi tanıyanlar “Meme kanseri nedir ki sen bununla top diye oynarsın” diyor, nereden biliyorlar? 
Başımdan öyle şeyler geçti ki başka insanların öyle kolay kolay baş edemeyeceği travmatik olaylar. Hayatımı sürdürebildiğimi ve yeniden mutlu olabildiğimi gördükleri için güçlü olduğuma inanıyorlar. 
 
“Ne talihsiz kadın” denmesinden neden rahatsızsınız? Özellikle eşinizi kaybetmeniz kolay atlatılacak şey değil... 
Biz kadınlar dayanıklı varlıklarız. Bana talihsiz denmesinden hoşlanmamak bir yana, bunu doğru bulmuyorum. Çok büyük mutluluklar da yaşadım ama haber değeri yoktu. 
 
Nasıl bir ortamda büyüdünüz? 
Çok disiplinli bir aileydik. Babam opera sanatçısı olduğu için, özellikle onun temsilinden bir hafta önce evde sıkıyönetim ilan edilirdi. Erken yatılacak, televizyonun sesi açılmayacak. Aydınlardı ama esneklikleri yoktu fazla.
 
19 yaşında evlenmenizin nedeni de bu sıkıyönetim mi? 
Direkt! Üniversitedeyken arkadaşlarımın çoğunun ayrı evi vardı. Benim hiç öyle bir şansım olmayacaktı. 
 
Büyük halanız Dünya Güzeli Keriman Halis. Nasıl bir kadındı?
Konumuzla da ilgili bir anım var aslında. Ergenlik çağına girdiğimde Keriman halam “Artık yaşına uygun bir sutyen kullan, genç kız oldun, duruşuna, oturuşuna dikkat et” demişti. Şaşırmıştım. Asaleti ve dimdik duruşuyla beni hep etkileyen bir rol model oldu. 
 
“Ben... bir kadınım” cümlesini tamamlayın. 
Ben savaşçı bir kadınım.
 
Sevgilimin yönetmen olması normal
 
Sizden sonra mamografi çektirenlerin sayısı artmış. 
Kadınların kontrole gitmesine neden olmuşsa işe yaramışız. Aslında ben risk grubuna giren biri değildim. Ne ailemde meme kanseri vakası vardı, ne 40 yaşın üzerindeydim, üç çocuk emzirmiş bir anneydim. Ama çevre şartları, genleriyle oynanmış gıdalar vs. hepimizi risk grubuna sokuyor. 
 
Filminiz “Bu Son Olsun” da haftaya vizyona giriyor. Yönetmenin sevgiliniz olması zorladı mı sizi? 
2012’nin bir anlamı var. Hayat rötuşlar yaparak kendini yeni bir şekle soktu. Film güzel ve nitelikli oldu. Yönetmen-oyuncu aşkları üzerine birçok klişe saçmalık okudum basında. Oysa aynı sektörden iki insanın birlikte olması normal, çünkü aynı dili konuşuyorsunuz. Profesyonelsen işle aşkı karıştırmazsın. 
 
Dizimize nazar değdi
Bir dizi setinde iki meme kanseri teşhisi! İlk aradıklarınızdan biri miydi Vahide Gördüm? 
Adını Feriha Koydum çok izlenen bir dizi. Üzerimizde kesinlikle nazar var. Ama atlattık ve bitti. Vahide’nin dostluğu benim için çok özeldir. Her koşulda dik durup gülümseyebilen güçlü kadınlardan biri. Bir araya gelip fikir alışverişi yaptık ama bir yandan da kaderin cilvesine güldük. 
 
Espri yapacak kıvama gelindi mi sette?
Ameliyat öncesi ve sonrası, sürekli espriler uçuştu havada. Operasyondan sonra bütün kadro oradaydı ve seyirlik anlar yaşandı. Gülmek güzel şey. 
 
Biraz erken dönmediniz mi sete, hayata meydan okuma mıdır bu? 
Bu tip bir ameliyattan sonra herkes dönebilir. Kahramanlık yapmadım. Yeni bölümün yetişmesi de sorumluluğum. 
     

Habertürk