"Vahşetin kanıtı"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, NTV'de yayınlanan 'Mehmet Barlas ile 45 Dakika' programında soruları yanıtladı.

Vahşetin kanıtı
21 Ocak 2014 Salı 09:19 tarihinde eklendi.
Suriye'de yaşanan işkencenin, fotoğraflarla ortaya konmasına Meclis Başkanı Cemil Çiçek tepki gösterdi.
 
Cemil Çiçek, "Bu Suriye'de vahşetin işlendiğinin kanıtı" ifadesini kullandı.
 
“Bu gerçekten 21. yüzyılda görmeyi hiç arzu etmediğimiz, vahşetin ve zulmün her türlüsünün Suriye'de işlendiğinin kanıtı. Ve medeni dünya bir maç seyreder gibi bu vahşeti seyretti” diyen Çiçek'in gündeminde, 17 Aralık operasyonu sonrasından yaşanan gelişmeler ve paralel devlet tartışmaları da vardı.
 
Suriye'de işkence fotoğraflarına devletin zirvesinden ilk tepki Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten geldi.
 
Çiçek'e göre fotoğraflar, Suriye'de yaşanan vahşetin kanıtı. Çiçek, “Suriye’de suçun her türlüsü işlendi. Eğer birileri bunu hala kabul etmiyorsa o da bu suça iştirak ediyor demektir. 150 bine yakın insan katledildi, böyle bir dünya olabilir mi?” dedi.
 
"ÇÖZÜM KAVGA EDEREK BULUNMAZ"
Çiçek, 17 Aralık operasyonu sonrasında yaşanan gelişmeleri de değerlendirdi ve yaşanan sorunlarının uzlaşıyla aşılacağı mesajı verdi. 
 
Çiçek, “30 Mart’tan sonra bir seçimin tartışması olacak. Arkasından cumhurbaşkanlığı seçim süreci, onun arkasından da genel seçim gelecek. Bana 2014’te tansiyon biraz yükselecek gibi geliyor. Darbe deniyor, paralel devlet deniyor, kumpaslardan bahsediliyorsa, bunlar demokratik görüntü anlamına geliyor mu? Belliki çözümü demokrasi içinde bulacağız. Bunu da uzlaşarak bulacağız, kavga ederek değil” şeklinde konuştu.
 
"HERKES İŞİNİ YAPACAK" 
Erkler ayrılığın önemine vurgu yapan Çiçek, “Bu ülkede herkes kendi işini bilmiyor. Başkasının işini daha çok biliyor. Herkes kendi işini bilecek. Yasama, yürütme, yargı; 3 tane erk var diyoruz. Her erk kendi işini bilecek. Ama herkes siyaset yapmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

NTV