Vajinismusda bir buçuk günde tedavi olanağı

Vajinismus, ilişki anında kadının verdiği, korku, kaçınma, kapanma ve kasılma halidir. İlişkinin yaşanmasıimkansızdır veya zorlayarak küçük deneyimler yapılabilir.

Vajinismusda bir buçuk günde tedavi olanağı
09 Mayıs 2015 Cumartesi 12:26 tarihinde eklendi, 3.839 kez okundu.
Vajinismus, ilişki anında kadının verdiği, korku, kaçınma, kapanma ve kasılma halidir. İlişkinin yaşanmasıimkansızdır veya zorlayarak küçük deneyimler yapılabilir. Vajinismusu yaşayan kadınlar, sorunu hiç çözemeyeceklerini düşünürler. Çünkü verdikleri tepkiler bilinçli üretilen tepkiler değildir. O anda verdiği tepkilere eşini çok sevmesine rağmen kadının kendi de şaşırır. “Biliyorum, farkındayım, istiyorum ama engel olamıyorum” sözü ile durumu anlatırlar.
 
Uzunca bir zamandır hipnoterapi ve vajinismus üzerine çalışan Dr. Murat Ulusoy bu konuda tedavi süresini kısaltan, kolay ve kısa yoldan başarıya ulaştıran tedavi tekniğini, 2011 yılında 12. Avrupa Hipnoz Kongresinde  ve 2015 yılında 1. Anadolu Cinsel Sağlık Kongresinde sözlü sunum ile ulusal ve uluslararası katılımcılara sundu. 
 
Vajinismus Tedavisinde Dr. Ulusoy Tekniği olarak bilinen yöntem: “ Bilişsel Teknikler, Davranışçı Teknikler, Vajinismusa Özgü Hipnoterapi Teknikleri ve Psikoeğitimi” içeren eklektik bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım ile vajinismus tedavi süresi ortalama bir buçuk güne kadar inmiştir. 
 
Çoğu vakada sabah tedaviye alınan çiftin akşama doğru ilişkiyi yaşayabilmesi sağlanmaktadır. Tedavi süresinde bu kolaylık, hız ve öğrenmenin çabuk olması ve kasılmaların kaldırılmasında, ağırlıklı olarak hipnoterapi tekniklerinin kullanılması rol oynamaktadır. 
 
Hipnoterapi, tedavi sürecimizi hızlandırmaktadır. Aynı zamanda tedavi sonucunu da kalıcı hale getirmektedir. 
 
Vajinismus Tedavisini Kuşadası’ındaki yerinde yapan Dr. Murat Ulusoy, neden büyük bir şehir değil de Kuşadası sorusuna ise şöyle cevap veriyor: “Hastalarımız bu güzel turistik ilçede hem tatil yapıyorlar hem de tedavilerini oluyorlar. Tedavilerinin hemen ardından da aslında yıllar önce yapamadıkları balaylarını yaşamış oluyorlar” diyor. 
 
Tedavi süresinin kısalığı, kolaylığı nedeniyle birçok şehirden hatta yurt dışından hastalar gelmekte. Tedavimiz her ne kadar bir buçuk günde bitmiş olsa da terapi bağlamında hastamızla gün içinde görüştüğümüz zaman dilimlerini topladığımızda 3 ile 4 saatlik bir terapiyle sonuca ulaştığımızı gören vajinismus hastaları haklı olarak şaşırmaktadırlar. 
 
Çünkü geldiklerinde bu tedavinin bu kadar kolay ve hızlı sonuçlanmayacağını düşünmekteler. Bu olumsuz düşüncenin ardında da geçmişte gidilmiş, başarıya ulaşılamamış tedavilerin yattığını görüyoruz. 
Dr. Murat Ulusoy, 25 yılı aşkın bir süredir Hipnozla ilgilenmektedir ve geliştirdiği teknik ile vajinismus tedavisi üzerine çalışmaktadır. Bugüne kadar üç ayrı üniversitede hipnoz eğitimleri vermiştir. Halen Hipnoz Eğitimleri veren bir üniversitede de Eğitmen ve Danışma Kurulu üyesidir.