Valencia'daki yangınlar kontrol altında

İspanya'nın doğusundaki Valencia bölgesinde 28 Haziran Perşembe gününden bu yana devam eden ve yaklaşık 50 bin hektar ormanlık alanın zarar görmesine neden olan yangınların kontrol altına alındığı açıklandı.

Valenciadaki yangınlar kontrol altında
02 Temmuz 2012 Pazartesi 18:45 tarihinde eklendi.

 

Valencia özerk yönetimi yetkilileri, Dos Aguas ve Andilla bölgelerinde çıkan yangınların, hava şartlarının düzelmesi ve yürütülen çalışmaların sonucunda kontrol altına alındığını belirtti. 
     
Çıkan yangınlardan dolayı evlerini terk etmek zorunda kalan bine yakın kişinin Kızılhaç tarafından tedarik edilen 4 otelde konaklamaya devam ettiği bildirildi. 
     
Öte yandan, farklı yerlerdeki iki yangının da insan hatasından kaynaklandığı tahmin edilirken, 2 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi. 
     
Gözaltına alınanlardan biri, güneş enerjisi paneli kurulan bir alanda çalıştığı sırada yaktığı ateşle, diğeri ise çiftliğindeki yabani otları yakarak yangına sebebiyet vermekle suçlanıyor. 
     
İspanyol yasalarına göre, orman yangınına neden olanlara 6 ay ile 20 yıl arasında değişen hapis ile en fazla 18 ay süreyle günlük 300 avroya kadar para cezaları verilebiliyor.