Valerie Boyer'e devlet koruması

Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasa tasarısının mimarı olan Valerie Boyer, hayatının tehlikede olduğu gerekçesiyle devlet koruması altına alındı.

Valerie Boyere devlet koruması
28 Aralık 2011 Çarşamba 08:57 tarihinde eklendi, 2.108 kez okundu.

Fransız Le Figaro gazetesine konuşan Valerie Boyer, Twitter ve Facebook sayfasına ağır hakaretler ve tehditler içeren mesajlar gönderildiğini, ayrıca internette kendisiyle ilgili birçok fotomontaj dolaştığını söyledi.


Bu fotomontajların ağır hakaretler ve tehditler içerdiğini söyleyen Valerie Boyer, “Tecavüz ve işkenceyle tehdit edilmek kabul edilebilir bir durum değil. Bir erkek bu gibi bir durumla karşı karşıya kalmazdı. Tasarı bir erkek vekil tarafından sunulsaydı tepkiler aynı olmazdı” dedi. 39 yaşındaki Valerie Boyer, şahsına ve ailesine gelen ölüm, tecavüz tehditleri ve hakaretler üzerine şoke olduğunu ifade ederek yasal yollara başvurduğunu da ifade etti.
 
‘Risk fazla değil ama’
 
İçişleri Bakanlığı danışmanlarından Claude Gueant da, Le Figaro’ya yaptığı açıklama “Valerie Boyer ve ailesi bir süreliğine yoğun koruma altına alındı. Zarar görme riski çok fazla değil ama yine de üzücü durumlar yaşanmaması için önlem almak istedik” açıklamasını yaptı.

Valerie Boyer’in kişisel internet sitesini de önceki gün Türk hacker grubu kullanılamaz hale getirilmişti. Boyer’in sitesine Türk bayrağının yanı sıra Türkçe ve İngilizce mesajlar bırakılmıştı.