Vali Ataklı’dan DownCafe’ye ziyaret

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, kızı Ayşe Rumeysa Ataklı ile down sendromlu gençlerin çalıştırdığı DownCafe’yi ziyaret etti

Vali Ataklıdan DownCafeye ziyaret
09 Aralık 2014 Salı 16:11 tarihinde eklendi, 2.052 kez okundu.

Gönül Dostları Spor Kulübü Derneği bünyesinde faaliyet gösteren kafeyi gezerek bilgi alan Vali Ataklı, Cafe’nin işletmesini yapan özel çocuklarla bir süre sohbet etti.

Spor Kulübü Başkanı Cem Elibol Aksaray’da uygulanan başka bir örneği de olmayan DownCafe’nin büyük ilgi gördüğünü söyledi. Down Sendromlu çocuk ve gençlerin verilen eğitimlerle çok şeyleri başardığını belirten Elibol, ailelerin artık çocuklarını gizlemek veya onları adeta eve hapsetmek yerine, birey olarak toplumla bütünleşmeleri gerektiğini, onların da toplumsal yaşamın bir parçası oldukları noktasında bilinçlendiğini söyledi.
Ticari bir kaygı gütmeden sabah kahvaltısı, pasta çeşitleri, çay, kahve ve diğer içecek çeşitlerinin satışa sunulduğu DownCafe’nin işletmeciliğini ‘Down Sendromlu’ gençlerin yaptığını belirten Elibol, Vali Şeref Ataklı’ya ziyaretleri nedeniyle teşekkür etti. Özel çocukların becerilerine göre mutlaka belirli bir alana yönlendirilmesi gerektiğini belirten Vali Ataklı, herkesin her alanda engelsiz bir hayat yaşamaya hakkı olduğunu söyledi.

DownCafe’yi Aksaraylıların görmesi gerektiğini belirten Vali Ataklı, "Özel durumları olan insanlara acıyarak değil onların varlığını kabul ederek, verilen eğitimlerle bu özel insanların başarılarına ve sevinçlerine ortak olmak gerekiyor. DownCafe bir ilki başardı. Kendilerini tebrik ediyorum." dedi.


CİHAN