"Vali bizi dinletiyor, kayıtları servis ediyor"

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un milletvekilleri ve belediye başkanlarını yasal olmayan şekilde dinlettiğini ve dinlemelerin belli yerlere servis edildiğini öne sürdü.

Vali bizi dinletiyor, kayıtları servis ediyor
13 Mayıs 2013 Pazartesi 10:51 tarihinde eklendi.

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, İçişleri Bakanlığı’na bir ihbar mektubu göndererek, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un yasadışı yollarla vekil ve belediye başkanlarının telefonlarını dinlettiğini iddia etti.

 
Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, 20 Şubat’ta İçişleri Bakanı Muammer Güler’e gönderdiği mektupta, önceki Bakan İdris Naim Şahin’e sözlü olarak ilettiği şikâyeti, bu kez yazılı yapmak zorunda kaldığını bildirdi.
 
Ali Küçükaydın’ın mektubu özetle şöyle:
 
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, tabiri caiz ise devlet terörü estirmektedir. Kendi beyanatından 2012’de bir yıllık sürede bütün kamu kurum ve kuruluşlarında 3 bin 415 araştırma, soruşturma, inceleme yaptırdığını belirtmektedir. İhtilal dönemlerinde, hatta çokça tenkit ettiğimiz tek parti döneminin parti müfettişliği anlayışında bile bu zulüm mantığı görülmemiştir.
 
Valilerin gittiği illere müteahhit götürme gibi bir anlayışa hiç tanık olmamıştım. Bingöl Valiliği’nden başlayarak H.A. isimli müteahhidi gittiği her ile götürdüğü, inkârı mümkün olmayacak şekilde ortadadır. Zira bu kişi valinin gittiği Bingöl, Aksaray, Kırklareli, Aydın’da kamuya ait iş yapmıştır. Hepsi de belgelidir.
 
Aynı müteahhidi, Adana valisi olur olmaz Adana’ya da taşımış, Turgut Özal Bulvarı’nda Akdoğan sitesinde lüks bir büro açılmış, bazı bürokratlar bu binaya çağrılmak suretiyle ihaleler yönlendirilmek istenmiştir. Buna itiraz etme cesaretini gösterenlerin görev yerleri değiştirilmiştir. Allah’tan bu kişi ölmüş ve bu büro kapanmıştır.
 
Yine vali ciddi bir telefon dinletme hastalığına müpteladır. Güvenlik güçlerini kullanarak milletvekillerini, belediye başkanlarını yasal olmayan şekilde dinlettiği ve dinlemelerin belli yerlere servis edildiği kuvvetle muhtemeldir.
 
'ÖZEL KALEMİ SERVİS EDİYOR'
Küçükaydın, Hürriyet’in sorusu üzerine bakanlıktan kendisine henüz dönüş olmadığını belirterek şunları söyledi:
 
“Özel hayatıyla ilgili şeyler ayrı. Bizim asıl şikayetimiz telefon dinlemelerle ilgili. Bu resmi bir soruşturmanın konusu olmalı. En ciddi adamların, üst düzey insanların telefonlarını dinliyorsunuz, belediye başkanlarıyla yaptığımız konuşmalar dinleniyor. Odasındaki bazı görüşmeleri kaydettiğini duyuyoruz. Bazı kayıtların özel kaleminden bazı yerlere servis edildiğini düşünüyorum. İzinli dinleme olmadığı için ispatı çok zor; ancak büyük bir araştırmayla gerçek ortaya çıkabilir. Çok vahim bir durum. Bir ilde bir yılda 4 bine yakın soruşturmanın mantığı nedir?”
 
MÜFETTİŞ GÖNDERİN
Ayrıca vali, Başbakan Sayın Tayyip Erdoğan’a özel yakınlığını ihsas ettirerek, İstanbul Belediyesi’nde yaptığı soruşturmayı imalı şekilde anlatabilmektedir. Takdirinizde olan ve yapılması gereken müfettiş görevlendirmek olmalı. Zaten bu hususlar daha önce çalıştığı yerlerin milletvekillerince de bilinmektedir. Bu hususları, bir iktidar partisi milletvekili mesuliyeti içinde size ildirmeyi uygun buldum.”

NTV