Vali Ceylan, TKDK'yı ziyaret etti

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Avrupa Birliği (AB) kırsal kalkınma fonlarını Nevşehir’le buluşturan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörlüğü’nü ziyaret etti.

Vali Ceylan, TKDKyı ziyaret etti
09 Temmuz 2013 Salı 11:38 tarihinde eklendi.

Vali Mehmet Ceylan, Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk’den kurumun çalışmaları, teşkilatlanma yapısı ve hibe destekleri hakkında bilgi aldı. Koordinatör Murat Asiltürk, kurumun hedeflerinden 'tarım sektörünün modernleşmesini sağlamak suretiyle verimliliği ve rekabet gücünün artırılması, tarımsal nüfusun refah seviyesinin yükseltilmesi, tarım alanında Avrupa Birliği’ne uyumun sağlanması, kırsal ekonominin çeşitlendirilmesi, ürün kalitesinin iyileştirilmesi ve kırsal alanların çekiciliğinin artırılması sayesinde kırsal alandan göçün azaltılması ve sürdürülebilir kırsal kalkınmayı sağlaması' şeklinde bahsetti.

Ziyarette ayrıca proje sunan yatırımcılar, verilecek hibe tutarları ve oranlarıyla ilgili sayısal bilgiler sundu. Daha önce gerçekleştirilen tanıtım ve bilgilendirme toplantısı, tanıtım faaliyetleri ve ilçe ziyaretleri ile ilgili bilgi verildi.

Nevşehir İl Koordinatörlüğü’ne çalışmalarında başarılar dileyen Ceylan, Nevşehir’in kalkınmasında kurumun çok önemli bir görev üstlendiğini ifade etti. Vali Ceylan, kurumun yeni kurulmasına rağmen güzel bir ivme kazandığını gözlemlediğini belirterek, bu şekilde devam etmesi temennisinde bulundu.


CİHAN