Vali Cirit, engellilerle yemek yedi

Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Engelliler Derneği'nce "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" etkinlikleri kapsamında düzenlenen yemekte engelliler ve aileleriyle bir araya geldi.

Vali Cirit, engellilerle yemek yedi
05 Aralık 2013 Perşembe 13:47 tarihinde eklendi, 1.456 kez okundu.

Vali Cirit, etkinlikte Artvinliler Hizmet Vakfı ve Engelli Aileleri Güçlendirme Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği İşbirliği ile gönderilen ihtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalye dağıttı.

Artvin Kadın Girişimciler Kooperatifi Dayanışma mutfağında düzenlenen etkinliğe Artvin Valisi Kemal Cirit ve eşi Seval Kaya Cirit Hanımefendi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Oğuzhan Bayraktar, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, İl Müdür Yardımcısı Yusuf Çakır, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Cevat Ünal, Artvin Engelliler Dernek Başkanı Hatice Nur Ersöz Gazi Ortaokulu Müdürü Varol Tosun, Gazi Ortaokulu Özel Eğitim Alt Sınıfı öğrencileri ve aileleri katıldı.

Vali Kemal Cirit ile eşi Seval Kaya Cirit Hanımefendi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Artvin Engelliler Derneği’nin gerçekleştirdiği etkinlikte engelli aileler ve çocuklarıyla yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

Engelli aileleri ve engellilerle birlikte öğlen yemeği yiyen Vali Cirit, burada yaptığı konuşmada, herkesin engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğini söyledi. En büyük engelin sevgisizlik olduğunu belirten Vali Cirit, "3 Aralık Dünya Engelliler günü" münasebetiyle bugün gerek engelli kardeşlerimle, gerek aileleriyle birlikte bir aradayız. Engelli adayı olduğumuzu unutmadan engellilerimize gereken önemi vermek ve onlarla yakından ilgilenmek hepimizin asli görevidir. En büyük engel sevgisizliktir." dedi.

Valilik olarak kamunun bütün imkanlarını engelli bireylerin sorunlarına seferber ettiklerini ifade eden Vali Cirit, bunu yaparken de ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket ettiklerini kaydetti.
Artvin'in nüfusunun yaklaşık yüzde 5'ini engelli vatandaşların oluşturduğunu belirten Vali Cirit, Valilik olarak engelli vatandaşların yaşam standartlarının yükseltilmesine yönelik çalışmalar içerisinde bulunduklarını ifade etti.

Artvin Engelliler Derneği Başkanı Hatice Nur Ersöz ise engelliler ve aileleri için düzenledikleri yemeğe katılan Vali Cirit ve eşi Seval Kaya Cirit Hanımefendi ile diğer yetkililere teşekkür etti.
Engelliler İl Koordinasyon Kurulunun daha aktif görev almasını isteyen Ersöz "Hastane ve okullardaki dönüşüm için denetleme kurulu komisyonları oluşturulmalı. Engelli vatandaşlarımız da sağlıklı insanların yapmış olduğu aktiviteleri yapmak istiyor. Engelli ve ailelerine gerekli desteği sağlamamız lazım. Eğitim her engeli aşar." diye konuştu.

Etkinlik, Vali Kemal Cirit’in engellilere tekerlekli sandalyeleri vermesiyle son buldu.


CİHAN