Vali Kalkan'dan yeni öğretmenevi müjdesi

Artvin Valisi Necmettin Kalkan, okullarda eğitim ve öğretim seviyesinin yükseltilmesi amacıyla ildeki 18 okulun meclis başkanları ile bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı.

Vali Kalkandan yeni öğretmenevi müjdesi
03 Ocak 2013 Perşembe 11:49 tarihinde eklendi.

 

Vali Kalkan, okulların meclis başkanlarına, "Başarı denince ilk akla okullar ve sizler geliyorsunuz. Okullarınızın en seçkin öğrencilerisiniz. Okul meclislerinin başkanlarını okulların yöneticisi gibi görüyorum.’’ dedi.
 
Artvin’e yeni bir öğretmenevi kazandırma projeleri olduğunu söyleyen Vali Kalkan, "Artvin’de konut kiraları oldukça yüksek. Öğretmenlerimiz hem ev bulmakta zorluk çekiyor, hem de bu kiraları ödemekte zorlanıyor. Öğretmen konukevi yapma projemiz var. Bu yıl 30 öğretmenimizin kalabileceği 1+1 şeklinde, 44 metre karelik müstakil bir konukevi inşaatına başlayacağız. İlimize atanan özellikle bayan öğretmelerimizin konaklama sorunlarını bu konukevi projesi ile çözmek istiyoruz." şeklinde konuştu. 
 
Yeni Mahalle’deki Orman Bölge Müdürlüğü’nden tahsis edilen 36 dönümlük arazide yapılması planlanan öğretmenevinin yer alacağı alan eğitim kampüsü olacak. Doğuş Holding'in Anadolu Teknik ve Kız Meslek Lisesi de aynı alanda yer alacak. 
 
Vali Kalkan başkanlığında Artvin Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Kemal Yavuz, Yusuf Çakır, Şube Müdürü Şakir Fazlıoğlu, İl Denetimler Başkanı Tahsin Albay, Öğretmenevi Müdürü Özkan Uzun, okul müdürleri ile 18 okulun meclis başkanları katıldı.

CİHAN