Vali Karaloğlu: Cunta conta yakmıştır

ANTALYA'da 'demokrasi nöbeti'nin 9'uncu gününde meydandaki kalabalığa seslenen Vali Münir Karaloğlu, "Ülkemiz darbeler, muhtıralar görmüştü ama bu kadar alçağını hiç görmemişti. Ama Allah'a hamdolsun milletimizin sayesinde, Başbakanımızın dediği gibi 'cunta conta yakmıştır'" dedi.

Vali Karaloğlu: Cunta conta yakmıştır
24 Temmuz 2016 Pazar 10:51 tarihinde eklendi.
Darbe girişimi sonrasında başlatılan 'demokrasi nöbeti'nde 9'uncu güne girildi. Antalya'da 'demokrasi nöbeti'nin ardesi, yine Cumhuriyet Meydanı oldu. Meydanda toplanan binlerce kişiye hitap eden Vali Münir Karaloğlu, Türkiye'nin geçmişte doğrudan darbeleri, postmodern darbeleri gördüğünü aktardı. Karaloğlu, "Ülkemiz darbeler, muhtıralar görmüştü ama bu kadar alçağını hiç görmemişti. Hiçbir darbede Türk askeri, kendi milletine silah doğrultmadı. Ama 15 Temmuz'da ordumuzun içerisine yuvalanmış hain FETÖ'cü çete, milletin sadakasıyla okumuş hain çetenin üyeleri, milletin vergisiyle alınmış silahı millete doğrulttu. Ama Allah'a hamdolsun sizin sayenizde, milletimizin sayesinde Başbakanımızın dediği gibi 'cunta conta yakmıştır', bunu milletimiz başardı" diye konuştu. 
 
Yoğun bir gün geçirdiklerini belirten Vali Karaloğlu, "Kanun hükmünde kararnamenin gereği yapıldı. Bu hain çetenin bütün kurumlarına, bütün yapılarına, bütün ekonomik kaynaklarına Allah'ın izniyle el koyduk, el koymaya sizin adınıza devam edeceğiz" dedi. 
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara çıkıldığını hatırlatarak, "Meydanlardaki bu birlik, beraberlik hainlerin oyunlarını bozdu" dedi. Artık 15 Temmuz akşamına 'darbe akşamı' değil, 'demokrasi bayramı' gözüyle baktıklarını kaydeden Türel, "Bu milletin birliğine, beraberliğine el uzatmak isteyenlerin ellerinin nasıl kırılacağını, demokrasiye el uzatmak isteyenlerin ellerinin nasıl kırılacağını, 15 Temmuz akşamında gösterdiysek, 15 Temmuz bizim için demokrasi şölenidir" diye konuştu. 
 
Ak Parti Milletvekili Mustafa Köse de darbe gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara, meydanlara çıkan halkın yeniden bir zafer yazdığını belirtti. Ak Parti Milletvekili Hüseyin Samani ise her partiden, her dinden insanın demokrasi için meydanlardaki bekleyişini aralıksız sürdürdüğünü dile getirdi. Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer de FETÖ'nün bütün uğraşlarını meydanlara çıkan halkın boşa çıkardığını, halkın darbe yapmaya çalışanlara en güzel cevabı verdiğini ifade etti.
 
Konuşmaların ardından sanatçı Sümer Ezgü konser verdi. Vatandaşlar tarafından büyük alkış alan Ezgü, "Hangi parti, hangi inanç, hangi etnik yapı olursa olsun tüm Türkiye, Türkiye sevdalıları darbeye karşı bir oldu. Tıpkı, Cumhuriyetin kurtuluş mücadelesinin verildiği günlerdeki gibi. Aslında o gün ne yaşandıysa bugün de yaşandı" diye konuştu.