Vali Kıraç'tan İzmir'e duygusal veda

Diyarbakır'a atanan Vali M.Cahit Kıraç, törenle İzmir'den ayrıldı. İzmirlilerle helâlleşen ve duygu dolu anlar yaşayan Kıraç'ı, Konak Meydanı'nda toplanan kalabalık uğurladı.

Vali Kıraçtan İzmire duygusal veda
21 Mayıs 2013 Salı 12:46 tarihinde eklendi.

Kıraç, “Hakkınızı helâl edin, kendinize iyi bakın.” dedi. Törene AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve bürokratlar katıldı.

Vali Kıraç, İzmir'de yaptıklarının anlatıldığı sinevizyon gösterisi sırasında duygulandı. Yaptığı konuşmada, "Biraz sonra havalimanında olacağım, İzmir'e yukarıdan bakacağım ama gönül dostluğumuz var. Umut ederim ki hiçbir gönlü kırmamışımdır. Kırdıysam onlardan af diliyorum, özür diliyorum." diyerek helâllik istedi. İzmir'in her şeyin en iyisine lâyık olduğunu söyleyen Kıraç, şunları kaydetti: "İzmir'de altı yıl geçti. Daha iyi hizmet üretmek adına zaman zaman taleplerin yeniden incelenmesini istedim ama hiçbir zaman önyargılı olmadım; hem özel idare hem mahalli hem genel idare hizmetlerinde. Kurumlardan gelen teklifleri değerlendiriyordum. Netice itibariyle bölge kaynaklarını israf etmeden, daha iyiyi bulmanın gayreti içinde oldum. İzmir'den bir iki saat içinde ayrılacağım. En güzel mutlulukları yaşadım. Tüm kalbimizle, gücümüzle, tecrübemizle, bilgimizle insana en iyi hizmeti vermenin yollarını aradık. Bundan sonra da Allah bize ömür nasip ederse ömrümüzü bu millete ve devlete vakfetmeye devam edeceğiz. İzmir'den inşallah en iyi hizmeti vermenin hak edişiyle ayrıldığımı düşünüyorum. Tek düşüncemiz vardı, elbirliği ve gönül birliği yapmak. Dünyanın en iyi hizmetini almamak, yer altı ve yer üstü kaynaklarında dünyanın en gelişmiş kentlerinden biri olmamak için hiçbir sebep yok. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve hükümetin aldığı kararlarla hedeflerimize ulaşmak için çaba gösterdik. Tabii ki memuriyet de sınırlı, aldığımız bayrağı bir sonrakine en yüksek burçta devretmek lazım."

Daha sonra Cahit Kıraç'a, Balkan Dernekleri Federasyonu tarafından 2012 Yılın Valisi Ödülü verildi. Başkan Kertiş ise saksı içinde çiçek takdim etti. Konuşmaların ardından Kıraç, Vilayet binası önünde kendisini bekleyen engelliler, gaziler, bürokratlar ve diğer vatandaşlarla tek tek vedalaştıktan sonra Diyarbakır'a gitmek üzere havalimanına hareket etti.


CİHAN