Vali, müdürü alnından öptü

TOKAT Valisi Cevdet Can, Tokat'ın Türkiye'de en fazla bölgesel ödül alan il olmasından dolayı düzenlenen programda İl Milli Eğitim Müdürünü alnından öptü.

Vali, müdürü alnından öptü
17 Mart 2017 Cuma 17:16 tarihinde eklendi, 1.484 kez okundu.
TOKAT Valisi Cevdet Can, Tokat'ın Türkiye'de en fazla bölgesel ödül alan il olmasından dolayı düzenlenen programda İl Milli Eğitim Müdürünü alnından öptü.
 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve ödüllendirilerek teşvik edilmesi amacı ile 'Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Proje Yarışması' düzenlendi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmaya ülke genelinde 2 bin 581 başvuru yapılırken, 303 çalışma saha ziyaretine kaldı. Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü saha ziyaretine kalan 40 projesi ile bu alanda Türkiye birincisi oldu. Saha ziyaretinin ardından ise 94 çalışma 'Bölgesel Ödüle' layık görüldü. Bölgede on ilden seçilen toplam 10 projenin 8'i Tokat'a ait okul ve kurumların projesi oldu. Böylelikle, Türkiye'de en fazla bölgesel ödül alan il de Tokat oldu. Yarışmada dereceye giren projelerin sahiplerine ödülleri, Gaziosmanpaşa Üniversitesi 15 Temmuz Kültür Merkezi’nde bulunan Milli İrade Salonu’nda düzenlenen törenle verildi.
 
 
"BU TOPRAKLAR BİLİM MERKEZİ"
 
 
Programda konuşan Vali Cevdet Can, "Bu topraklar bir bilim merkezidir. Yenilikçi uygulamalar bu toprakların mayasında var. Bugün Tokat’ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu çalışmasıyla bütün bunlar gerçekleşmiştir. Bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi. Programın sonunda, Vali Cevdet Can ve protokol mensupları tarafından 'Eğitim ve Yenilikçilik Ödülleri' sahiplerine teslim edildi. Vali Cevdet Can, bu büyük başarıda en önemli pay sahibi olan İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’yı alnından öperek tebrik etti.