Vali Mutlu, Cumhuriyet resepsiyonu düzenledi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenledi.

Vali Mutlu, Cumhuriyet resepsiyonu düzenledi
29 Ekim 2013 Salı 23:39 tarihinde eklendi, 1.011 kez okundu.

Resepsiyona, İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin ve eşi Şencan Tekin, Sanatçı Orhan Gencebay, Prof. Dr. Nevzat Tarhan, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum örgüt yöneticileri, askeri erkan ile eşleri, ve şehit aileleri katıldı.

Davetlileri kapıda İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin ve eşi Şencan Tekin karşıladı. Wow Otel'de düzenlenen resepsiyon öncesi Vali Avni Mutlu tüm Türkiye'nin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Bu gün çok gururlu olduklarını söyleyen Mutlu, Cumhuriyetin 90. yılını kutlama sevinci içerisinde olduğunu belirtti.

Vali Mutlu, "Cumhuriyetimizin büyük atamızın ve milli mücadele arkadaşlarının şehitlerimizin, gazilerimizin bize en büyük emaneti ve milletimizin en büyük zenginliğidir. Bu zenginliği büyütmek ve güçlendirmek 76 milyon yurttaşın en büyük heyecanıdır.

Bu gün bu heyecanı ve bu coşkuyu İstanbul'da ve ülkemizin her yerinde hissettik. 90'nın yılın heyecanını gönlümüzde derin bir şekilde hissettik. Nice yıllara bu heyecanımızı paylaşarak birliğimizi, beraberliğimizi artırmayı temenni ediyorum." dedi.

"ÇİFTE COŞKU YAŞADIK"

İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı coşkusunu tek yaşamadıklarını belirten Vali Mutlu, Marmaray gibi önemli bir projenin milletle buluşma heyecanını da yaşadıklarını söyledi. Vali Mutlu, "İstanbul'da sadece Cumhuriyet Bayramı coşkusunu değil Marmaray gibi çok önemli bir projenin milletimizle buluşması, iki kıtanın kucaklaşmasını gerçekleştirdik. O da bizler için ayrı bir sevinç oldu. Bu sevinci de paylaşıyoruz. Bu güzel hizmet vesilesiyle de devletimize, hükümetimize emeği geçen herkese şükranlarımızı bir kes daha paylaşıyoruz." şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Muammer Güler Vali Mutlu'nun ev sahipliğinde düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonuna davetli olarak katıldı. Burada basın mensuplarına kısa bir konuşma yapan Bakan Güler, Marmaray projesinin temellerinin İstanbul Valiliği döneminde atıldığını hatırlattı.

Bakan Güler konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "İstanbul’da 2004’ de benim valiliğim döneminde temelini attığımız Marmaray projesi İstanbul için, Türkiye için, ülke için çok önemli bir proje bununda mutluluğunu ve sevincini yaşıyorum o sevinci İstanbullular ile yaşamaya geldim. Sağlıklı, huzurlu, yıllara erişmesini diliyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”


CİHAN