Vali Mutlu, taksicileri dinledi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, esnaf ziyaretleri kapsamında Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooparatifi’ne gelerek burada taksicilerin sorunlarını dinledi.

Vali Mutlu, taksicileri dinledi
14 Ocak 2014 Salı 18:50 tarihinde eklendi.


İstanbul’da esnafları ziyaret eden Vali Mutlu, sabah balık halini ziyaret ettikten sonra Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooparatifi’ne geldi. Burada alkışlar arasında karşılanan Mutlu, taksicilerden sorunlarını dinledi.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooparatifi Başkanı Fahrettin Can, bazı büyük firmaların belediyeden aldıkları ruhsatla taksicilik yaptıklarını, kilometreye göre para aldıklarını aktardı. Eskiden korsan mücadele ettiklerini söyleyen Can, şimdi bu yolla taksicilerin bellerinin kırılacağını belirtti.

Hüseyin Avni Mutlu, makamına gelemeyerek sıkıntısını dile getiremeyen esnafların bizzat ayağına giderek dertlerini paylaştıklarını dile getirdi. Taksicilerin sorunlarını dinleyen Mutlu, özellikle taksici esnafının imkanlarının iyileştirilmesi, kaçak taksi uygulamalarıyla mücadele konularıyla ilgili çok ciddi iyileştirmeler yaptıklarını ifade etti. Mutlu, “Uygulamalarda esnafımızın rahatsız olduğu konular varsa bunlara bakılır. Büyükşehir aldığı kararlarda büyük esnaf kesimimizi mağdur edecek uygulamalara yönelmez. Varsa detayları arkadaşlarla görüşülür.” dedi.

Taksicilerin hızdan dolayı gelen cezalardan şikayet etmeleri üzerine Mutlu, “Hız sürat felakettir. Belirli yollarda sürat yapılıyor. Bu sürat kazaya sebep oluyor. O kaza bizim yolumuzu bir saat kapatılıyor. Bunun acısını hep birlikte çekiyoruz. Hızın getirdiği olumsuzluklar da var.” diye konuştu.

KAMYONLARIN ÇALIŞMA SAATLERİNİN GENİŞLETİLMESİNİ İSTENİYOR

İstanbul’dan herkesin farklı bir isteği olduğunu aktaran Vali Mutlu, “Bu bakımdan da yönetmenin zorluğu var. 15 milyonluk bir şehirde yaşıyoruz. Yurttaşlarımız da hepsinin kendi açısından haklı talepleri var. O kadar farklı istekler talepler var ki hafriyatcılar, ‘saat 10.00 ile 16.00 arasında yaptığımız hafriyat işleri var. Siz bunun saatlerini biraz daha artırın 9.00-17.00 saatleri arasında çalışalım. Bu süre içerisinde şehir trafiğinde 2,3 kere yük taşıyabiliyoruz.

Süreyi biraz genişletin biz daha fazla çalışalım’ diyorlar. Öyle yapınca şehrin içinde hafriyat kamyonları daha fazla oluyor. Ben sabah balık halindeydim. Yeni kapıdaki esnaf diyor ki, balık kamyonlarının saatlerini genişletin diyorlar. Herkesin bir talebi var bu şehirden. Antalya’daki domates üreticisinin de talebi var. Hale zamanında malı yetiştirmemiz gerekiyor diye bizi arıyorlar. Bütün Anadolu İstanbul’dan bir şey istiyor. Turizmci, sanayici, taksici, minibüscü başka bir şey istiyor. Bizim işimiz herkesin fikrini alarak istişare ederek ortak mutluluğu kurabilmektir.” ifadesini kullandı.


CİHAN