Vali Mutlu'dan ünlü cerraha ziyaret

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde ayağından vurularak yaralanan Prof. Dr. Bingür Sönmez'i ziyaret etti. Hastane çıkışında gazetecilere açıklama yapan Mutlu, saldırıyı gerçekleştiren zihniyeti kınadığını söyledi.

Vali Mutludan ünlü cerraha ziyaret
27 Ağustos 2014 Çarşamba 15:02 tarihinde eklendi.

Vali Mutlu, Çağlayan'daki Memorial Hastanesi'nde tedavisi devam eden ünlü kalp cerrahı Sönmez'i ziyaret etti. Kısa süren ziyaretin ardından açıklama yapan Vali Mutlu, Sönmez'i uğradığı menfur saldırı sonrası gördüğünü ve geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirtti.

"Öncelikle böylesine ağır bir saldırıyı gerçekleştirmiş olan zihniyeti şiddetle kınıyorum" diyen Mutlu, "Ülkemizin yetiştirmiş olduğu çok kıymetli değerlerden biri olan, ülkemizin gururu bir bilim insanı, tıp insanı, ünlü bir cerrahı ve bunun da ötesinde Sarıkamış'ın Türk tarihi içindeki yeri ve önemini son dönemde ortaya çıkartabilmek için gösterdiği çabaları ile milletin gönlünde çok kutsi bir yer edinmiş bilin insanını menfur bir saldırı ile yaralamış olan zihniyeti ve yapanı ben de kınıyorum." dedi.

Kendi memleketine hizmet etme arzusu içinde olan bir insanın saldırıya uğramasının Sönmez'i üzdüğünü anlatan Mutlu, "Netice itibariyle bu tür yanlışlıkları her yerde görebiliyoruz. Dolayısıyla hayatın içinde üzüntü verici bir hatıra yaşamış oldu. Ama hem beden hem de ruh itibariyle hocamızın çok güçlü olduğunu gördüm." şeklinde konuştu.


CİHAN