Vali Şahin, süt ve tablet dağıttı

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Abacıbükü İlkokulu ile Fen Lisesi'nde öğrencilere süt ve tablet bilgisayar dağıttı.

Vali Şahin, süt ve tablet dağıttı
15 Şubat 2013 Cuma 12:31 tarihinde eklendi.

 

Vali Şahin'in ilk durağı Abacıbükü İlkokulu oldu. Burada sınıfları gezen Şahin, öğrencilere 'Okul Sütü Programı' kapsamında süt dağıtımı yaptı. Sütün, öğrencilerin sağlıklı olmaları için ve alışkanlık kazanmaları için dağıtıldığını ifade eden Vali Şahin, "Devletin görevi toplumun sağlığını korumak. Toplumun sağlığını korumak da onu sağlıklı beslemeyle olur." dedi.
 
Giresun'da, 26 bin 142 öğrenciye süt dağıtılacağını kaydeden Şahin, "Pazartesi gününden bu yana Mili Eğitim Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın müştereken hazırladığı program dahilinde süt dağıtımları yapıyoruz. Giresun'da 26 bin 142 öğrenciye Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri süt dağıtımı sürüyor. Bir günde Giresun'da 5 bin 228 litre süt dağıtacağız." diye konuştu.
 
Vali Şahin, daha sonra Giresun'da tablet bilgisayar dağıtımı için pilot okul seçilen Fen Lisesi'ne geçti. Burada sınıfları dolaşan Şahin, öğrencilere tablet bilgisayarlarını dağıttı.
 
Öğrencilere bazı tavsiyelerde de bulunan Şahin, şunları kaydetti: "Artık dersi öğrenemedim yok. Evde aynısını tekrar edebilecekler. Bu devletin sağlamış olduğu büyük imkanlardan bir tanesi. Çünkü bugün Fatih Projesi altında tablet dağıtıyoruz. Devlet, buna karar verdi. Adını da 'Fatih' koydu. Çünkü 'Fatih' çağ açıp, çağ kapatan bir devlet adamı. İşte o; o zaman devlet adamlığını, o şekilde gösterdi. Bugün de bizim karşımıza onun adıyla bir proje geldi. Fatih Projesi kapsamında tablet bilgisayar her bir öğrenciye verilecek. Siz becerilerinizi bilgisayara bağlamayacaksınız. Bilgisayar ne derse desin önce fikrinizi oturtacaksınız. Kendinizi oyuna vermeyeceksiniz. Size de bilgisayarda da yazık olur. Kişiler artık her şeyi bilgisayara bağlamamalı." 

CİHAN