Vali Toprak, Expo'ya destek istedi

İzmir Valisi ve EXPO 2020 Yürütme Komitesi ve Yönlendirme Kurulu Başkanı Mustafa Toprak, 82'nci İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında katılımcı ülke temsilcilerine verdiği resepsiyonda 27 Kasım'da Paris'te yapılacak oylama için delegelerden destek istedi.

Vali Toprak, Expoya destek istedi
30 Ağustos 2013 Cuma 21:01 tarihinde eklendi.
EXPO 2020 adayı İzmir Valisi Mustafa Toprak, oy kullanacak 33 ülke temsilcilerine tanıtılması amacıyla Hilton Oteli'nde resepsiyon düzenledi. Resepsiyonda konuşma bir yapan Vali Toprak, "27 Kasım'da Paris'te, BIE Üyesi 167 ülke, dört aday arasından EXPO 2020'yi düzenleyecek şehri oylarıyla belirleyecektir. Bu uzun yolculuğun neredeyse sonuna geldik. 2020 yılında Dünya Sergisi'ne ev sahipliği yapabilmemiz için, sizin desteğiniz çok büyük önem taşımaktadır" dedi.
 
VALİ TOPRAK'TAN İNGİLİZCE SUNUM
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu ile 33 ülke delegesi ve çok sayıda davetlinin katıldığı resepsiyonda İngilizce bir sunum yapan Vali Toprak, İzmir'in sağlık, eğitim başta olmak üzere EXPO 2020'nin yapılmasına en uygun aday ülke olduğunu söyledi.

İzmir'in EXPO için uygunluğu hakkında bilgiler veren Toprak, "Tüm dünyada sağlık konularına giderek artan ilgi ve Türkiye'nin bu alandaki ulusal ve uluslararası başarıları seçtiğimiz temanın ne denli önemli olduğunu ortaya koymaktadır. İzmir'in sağlık kültürü antik çağlara uzanır. Yüzyıllardır kullanılmakta olan şifalı Agamemnon Kaplıcaları ve dünyanın ilk psikiyatri hastanesi olan Asklepion İzmir'de yer almaktadır.

Tıbbın babası olarak kabul edilen Hipokrat ve eczacılığın kurucularından kabul edilen Galen, bu topraklarda yaşamıştır. Sağlık teması ile olan tarihi bağlarının yanı sıra İzmir, Türkiye'nin sağlık merkezi olma misyonuna sahiptir. İzmir, Türkiye'deki en uzun ortalama ömre sahip olan, sağlıklı bir kenttir. Sağlıklı Akdeniz mutfağı, dinamik nüfusu, yılda 300 Güneşli günü ve uzun sahili, İzmir halkını sağlıklı ve mutlu kılmaktadır.

Diğer yandan İzmir, jeotermal enerji, rüzgar ve güneş enerjilerini de eş zamanlı olarak kullanabilen ender kentlerdendir. Kültürler, bölgeler ve kıtalar arasında bir kavşak niteliğine sahip güçlü bir dünya oyuncusu olan Türkiye'nin EXPO'suna yüksek düzeyde katılım beklenmektedir. Beklenti, en az 120 ülkenin katılım sağlayacağı yönündedir.

EXPO 2020 İZMİR'in 6 ay boyunca 35 milyon ziyaret çekmesi beklenmektedir. EXPO 2020 İZMİR alanı, kentin kalbinde yer almaktadır; bugüne kadarki en güzel EXPO alanlarından biri olacaktır. Bu alan, EXPO sonrasında Avrupa'nın en büyük kent içi yeşil parkı olacaktır. Alanın master planı, dünyaca tanınmış mimar Zaha Hadid tarafından yapılmıştır. İzmir Enternasyonel Fuarı'na ilişkin başarı tarihçemizin, EXPO 2020 adaylığımıza da olumlu yansıyacağını umuyorum" dedi.

DHA