Valide Sultan'dan Başbakan'a yanıt

Muhteşem Yüzyıl'da Valide Sultan'ı canlandıran ve geçen sezon diziden ayrılan Nebahat Çehre, Başbakan'ın sözlerine yanıt verdi:

Valide Sultandan Başbakana yanıt
26 Kasım 2012 Pazartesi 16:10 tarihinde eklendi, 1.424 kez okundu.

Muhteşem Yüzyıl'da Valide Sultan'ı canlandıran ve geçen sezon diziden ayrılan Nebahat Çehre, Başbakan'ın sözlerine yanıt verdi


İşte Nebahat Çehre'nin açıklaması:
 
"Aslında bu konuyla ilgili dizinin oyuncuları yapımcıları ve yayınlayan kanalın konuşması gerekiyor. Bu dizi çok iş yaptı, 87 ülkeye satıldı. Allah aşkına hangi hikaye bir müddet sonra amacından sapmıyor ki.
 
Neticede bir dizi. Sonuçta reyting kaygısı nedeniyle yapımcı da insanların isteklerine boyun eğiyor. Mesela ben bir oyuncu olarak hiçbir zaman halk kadını, çalışanı canlandıramadım. Niye diyorum? Bana "Size zengin, şımarık ailenin kızı rolü yakışıyor size, başka bir rolde düşünemiyoruz" diyorlar. Halk ta bunu istiyor, ben de kısıtlanıyorum.
 
Bakarsanız saraylarda haremler var. Demekki harem sahneleri izleniyor ki sürekli o sahneler veriliyor. Reyting kaygısı olmasa belki savaş sahnelerine daha fazla ağırlık verecekler. 3 sezondur devam eden bir dizi Muhteşem Yüzyıl. Başbakan komşuların meselesini konuşurken birden bu konuyu gündeme getirdi. Acaba bu konu şu anda çok mu önemli, niye bu kadar ciddiye aldıki bir diziyi. Madem bu kadar çok rahatsızlar bir sürü başka kanal var. Osmanlı'yı anlatan başka bir dizi yapıp, yayınlatabilirler. Ya da reytingi kaldırırlar.

Vatan Gazetesi