Vali'den Musevi Cemaati'ne özür telefonu

Türkiye Hahambaşılığı-Türk Musevi Cemaati, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in bugün öğle saatlerinde Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva'yı arayarak, sarf ettiği sözler nedeniyle özür dilediğini açıkladı.

Validen Musevi Cemaatine özür telefonu
24 Kasım 2014 Pazartesi 18:28 tarihinde eklendi.
Hahambaşılıktan yapılan yazılı açıklamada, "Edirne Valisi Sayın Dursun Ali Şahin, 24 Kasım öğle saatinde Türkiye Hahambaşımız Sayın Rav İsak Haleva'yı telefonla arayarak; Edirne Sinagogu ve mezarlığımız ile ilgili ifadelerinin yanlış anlaşıldığını ve bazı medya organlarında açıklamaların çarpıtılarak yapılan yayınları kesinlikle onaylamadığını belirterek, kendi beyanının da yanlış anlaşıldığından dolayı derin üzüntülerini dile getirmiş ve açıklamanın Türk Musevi Cemaati ile hiçbir ilişiğinin olmadığını Hahambaşı Rav İsak Haleva’ya ifade etmiş, Türk Musevi Cemaatine özürlerini iletmiştir." ifadelerine yer verildi.
 
Vali Şahin, 22 Kasım'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Mescid- i Aksa'nın içinde savaş rüzgarları estiren o eşkıya kılıklı insanlar Müslümanları katlederken, biz de onların sinagoglarını yapıyoruz. İçimde büyük bir kinle söylüyorum bunu. Biz de onların burada mezarlıklarının çevresini değiştiriyoruz, projelerini Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na gönderiyoruz. Tescilini bekliyoruz. Bakın bizim yaklaşımımız nerede onların yaklaşımı nerede. Yani bunu dinleyicilerimizin, izleyicilerimizin takdirlerine sunuyorum." demişti.

CİHAN