Validen protestoculara övgü

Bursa Valisi Şahabettin Harput, kentte Taksim Gezi Parkı protestolarına katılan vatandaşları olgun davranışlarından dolayı kutladı.

Validen protestoculara övgü
04 Haziran 2013 Salı 12:05 tarihinde eklendi.
Vali Harput, "Birbirimizi kırmadan, incitmeden olgunluk içerisinde düşüncelerimizi ortaya koyalım" dedi.
 
Vali Şahabettin Bursa'da da devam eden Taksim Gezi Parkı protestoları ile ilgili değerlendirmede bulundu. Vali Harput, demokrasilerde herkesin sevdiği ya da sevmediğini meşru zeminlerde ortaya koyma hakkı olduğunu belirterek, yönetenlerin de buna kulak vermesi gerektiğini kaydetti. 
 
Bursa'da da insanların demokratik tepkilerini meşru ölçüler içinde etrafa, kamu malına zarar vermeden, günlük hayatı yaşanmaz hale getirmeden eylem yaparak dile getirdiğini kaydeden Vali Harput şöyle konuştu:
 
"Ben Bursalı vatandaşları olgun davranışlarından dolayı takdir ediyorum. Araya sızan provokatörlerin olduğunu ve kamu malına zarar verdiklerini az da olsa gördük. Bunu kabul etmek mümkün değil. Polisimiz de vatandaşımızın demokratik haklarını göstermeleri için ellerinden geleni yapıyor. Hak mutlaka meşru zeminlerde, meşru yöntemlerle aranmalı. Ben Bursalı'lardan araya sızacak, kamu malına, çevreye zarar verecek kişilere izin verilmemelerini rica ediyorum. Hepimiz biziz. Birbirimizi kırmadan, incitmeden olgunluk içerisinde düşüncelerimizi ortaya koyalım."
 
DÜN VALİLİĞİ JANDARMA KORUDU
 
Gezi Parkı'ndaki protestolara destek vermek için, Bursa'da geçen cumartesi gecesi yapılan gösteriler sırasında bir grup Heykel'de bulunan Valilik Binasına taş ve şişelerle saldırmıştı. Dün akşam gerçekleşen destek gösterilerinde ise Bursa Valiliği'ni, polis bölgesi olmasına rağmen 100 kişiden oluşan jandarma komando ekibi olası saldırılardan korumuştu.

DHA