Vali'den TRT'ye canlı yayın fırçası

Vali Mutlu TRT Haber ekibine "Canlı yayına gerek yok. Siz bana sordunuz mu canlı yayın yapacağız diye?" çıkışınca canlı yayın sona erdi

Validen TRTye canlı yayın fırçası
14 Haziran 2013 Cuma 12:16 tarihinde eklendi, 1.654 kez okundu.
Taksim Gezi Parkı eylemcileriyle görüşüp fikir alış-verişinde bulunan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, konuşması sırasında önce görüntü alan eylemciye, ardından da TRT canlı yayın ekibine tepki gösterdi.
 
Görüntü alan kişinin kendisi için kayıt yaptığını öğrenen Mutlu; 'Buna gerek yok.Ben kendi elemanlarıma bile kayıt yaptırtmıyorum.Ben burada devletin televizyonunu bile sizin izninizle aldım ve istediğiniz anda da kapattırırım.Böyle birşeye ihtiyaç yok.' diyerek tepki gösterdi.
 
TOPLANTININ SAHİBİ BENİM KUSURA BAKMAYIN
 
Tartışmanın devam ettiği sırada video kaydı alan eylemci ise Vali Mutlu'ya 'Ben sizin görüntünüzü alayım ve arkadaşların sorularını alayım.' şeklinde bir seçenek sundu. Buna da sıcak bakmayan İstanbul valisi 'Hayır. Bu toplantının sahibi benim. Kusura bakmayın.' diyerek bir kez daha görüntü alınmasını istemediğini dile getirdi.
 
TRT ÇALIŞANLARINA FIRÇA
 
Bu sırada toplantının yapıldığı alanda yeralan TRT çalışanlarının canlı yayında oldukları bilgisini vermesi üzerine görevli gazetecilere de tepki gösteren Mutlu 'Canlı yayına gerek yok. Siz bana sordunuz mu canlı yayın yapacağız diye? Kesecek bile olsanız siz bana sordunuz mu canlı yayın yapıyoruz diye?... Benim bilgim olmadan ve bu arkadaşlara bunu danışmadan yayın yapmamanız lazım.' dedi.
 
TRT, Vali Mutlu'nun bu tepkisi üzerine yayını yarıda kesti.