Valilikten dolandırıcılık uyarısı

Van Valiliği, son günlerde Van vali yardımcıları Mehmet Özel ve Mehmet Yüzer’in adını kullanan, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerin, iş adamlarını telefonla arayarak, tedavi gören bir hasta için nakdi yardım talebinde bulundukları yönünde uyardı.

18 Temmuz 2013 Perşembe 19:28 tarihinde eklendi.

Van Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Duyarlı vatandaşlarımızın iyi niyetlerini suiistimal eden bu kişilerin, maddi imkanı olmayan ve Ankara'da bir hastanın tedavisini veya çeşitli bahaneleri öne sürerek iş adamlarından para talebinde bulundukları öğrenilmiştir.

Bilinmelidir ki herhangi bir vali yardımcısının telefon veya benzeri bir yolla yardım talebinde bulunması söz konusu değildir. Bu şekilde talepte bulunan şahıslara itibar edilmemelidir. Bu tür bir durumla karşılaşılması halinde ivedilikle 0432-214 96 37 veya 214 21 86 numaralı telefonlara ihbarda bulunulmalı, İl Emniyet Müdürlüğümüze haber verilmeli, Cumhuriyet Başsavcılığı'na da suç duyurusunda bulunulmalıdır.

Söz konusu kişilerin kimliklerinin tespiti için gerekli çalışmalar başlatılmış olup sürecin tamamlanmasına kadar geçecek dönemde herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için vatandaşların duyarlı olması önem arz etmektedir." denildi.


CİHAN