Valilik'ten o iddialara cevap

Hatay Valiliği, 'Kafası taşla ezildi' iddialarına cevap verdi.

15 Mayıs 2013 Çarşamba 19:35 tarihinde eklendi.

 

Hatay Valiliği internet sitesinde, 'Reyhanlı'da birçok kişinin kafasının taşla ezildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı' belirtildi. Adli tıp raporlarında, bu eylemin gerçekleştiğine dair hiçbir ifadenin yer almadığı kaydedildi. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 
 
"15 Mayıs 2013 Çarşamba günü bazı internet haber sitelerinde, Reyhanlı İlçemizde yaşanan olaylarla ilgili olarak gündeme getirilen iddialar üzerine açıklama yapma gereği duyulmuştur. 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü ilimiz Reyhanlı İlçesi'nde meydana gelen patlamalar sonrasında hayatını kaybedenlerin tamamı, olay yerinden alınarak hastanelere nakledilmiştir.

Olayın yaşandığı yerin dışındaki herhangi bir bölgeden ölü ya da yaralı herhangi bir kimse sağlık kuruluşlarına nakledilmemiştir. Adli tıp raporları ve hastanelerdeki tutanaklar da bunu doğrulamaktadır. Söz konusu haberlerde iddia edildiği gibi, patlamanın haricinde kafası taşla ezilerek veya farklı bir şekilde hayatını kaybeden herhangi bir kişi olduğuna dair intikal eden bir resmi belge bulunmamaktadır. İddia konusu tüm yönleri ile araştırılmaktadır." 
 
DÜĞÜNLER İPTAL, GELİNLİKLER İADE 
 
Bombalı saldırıların ardından Reyhanlı'da evlilik hazırlığı yapan gençler, düğünlerini iptal ederek gelinlikleri iade etti. Gelinlik imalatı yapan ve kiralayan mağaza sahibi Kadriye Sinirli, bombalı saldırının ardından, vatandaşların sipariş verdiği, kiraladığı ve satın aldığı gelinlikleri tekrar iade ettiklerini söyledi. Sinirli, "Bu yıl Reyhanlı'da düğün olmaz. Kimse düğün yapacak durumda değil. Bu kadar kişinin ölümü nedeniyle, yas çok uzun sürer. Gelinlik satın alan ve kiralayanlar getirip teslim etti, biz de paralarını iade ettik" diye konuştu.

DHA