Valiyi kızdıran manzara

Muğla Eğitim Çevre Koruma ve Dayanışma Vakfı'nın (MEÇEV) Muğla Koyları'nın Temizleme Projesi'nin ikinci etkinliği, Dalyan Kanalı'nda düzenlendi.

Valiyi kızdıran manzara
23 Kasım 2013 Cumartesi 19:22 tarihinde eklendi.
Katılımın düşük olmasına sinirlenen Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, vakfın temsilcisi Özleyiş Çakır'a "Bu tür etkinler halkın katılımıyla yapılır. Bu kadar önemli projenin kanaldan çöp çıkararak şova dönüştürülmesi yanlış" diye çıkıştı.
 
MEÇEV'nin Muğla Koyları'nın Temizleme Projesi kapsamında ilkini Muğla'nın Fethiye İlçesi Göçek Beldesi'nde yaptığı çevre temizliğinin ikincisi Ortaca İlçesi Dalyan Beldesi'nde yapıldı. Dalyan Kanalı'ndaki etkinliğe, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Muğla Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Halil Çelik, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Ortaca Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Haluk Türkoğlu, üçü de CHP'li olan Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, MEÇEV Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Köyceğiz Denizcilik Anadolu Lisesi'nden az sayıda öğrencilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 40 kişi katıldı. Etkinliğe halktan ve sivil toplum kuruluşlarından katılımın olmaması dikkati çekti.
 
Etkinlikte Sarıgerme'deki bir dalış okulundan gelen üç dalgıç, kanala atlayarak, yaklaşık 20 dakika su altında çöpleri topladı. Otomobil lastiğinden pet şişeye, halıdan ambalaj atıklarına kadar yarım traktör römorku çöp toplandı. İki gündür yağan yağmurun taşıdı sel sularının nedeniyle suyu bulanık olan kanaldaki görüş mesafesinin kısa olması temizlik çalışmalarının erken sonlandırılmasına neden oldu. Temizlik çalışmasının ardından öğrencilerin alkışladığı dalgıçlar Türk Bayrağı açtı.
 
Bu sırada Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, merkezi Ankara'da bulunan MEÇEV'in Muğla temsilcisi Özleyiş Çakır'a dönüp, "Sen şimdi kanalın temizlendiğini mi sanıyorsun? bu şovdan ibaret. Bu proje tam olarak ne anlatıyor bana söyleyin. Bu tür etkinler halkın katılımıyla yapılır. Burada 300 tekneci varsa en az 200'ünün burada bulunması gerekirdi. Bu kadar önemli projenin kanaldan çöp çıkararak şova dönüştürülmesi yanlış" diyerek, tepki gösterdi.
 
Vali Güvençer'in bu tepkisi karşısında şaşıran Çakır ise etkinliğin çevre bilincinin yerleştirilmesi için bir başlangıç olduğunu söylemekle yetindi.

DHA