Van depremi Meksikalıları şok etti

Haiti, Şili, Peru depremleri ve Katrina Kasırgası dahil 26 ülkedeki âfetlerde görev yapan Meksikalı kurtarma ekibinin lideri Hector Mendez, Van'daki enkazları görünce şaşırdı.

Van depremi Meksikalıları şok etti
31 Ekim 2011 Pazartesi 10:55 tarihinde eklendi, 1.100 kez okundu.

 

Van ve Erciş İlçesi’ni yıkan depremin isimsiz kahramanları hiç kuşkusuz arama kurtarma ekipleri.
 
Depremin üzerinden henüz birkaç saat geçmişken ülkenin dört bir yanından yetişen gönüllüler resmî rakamlara göre enkazdan 188 kişiyi sağ olarak çıkardılar.
 
Günlerce uyumadan, doğru düzgün beslenemeden bin bir güçlükle çalışan ekipler, yavaş yavaş memleketlerine dönerken gecikmeli çağrılan yabancı yardım ekipleri ise Van’da enkaz kaldırma çalışmalarına katkı sunmaya çalışıyor.
 
Van’daki 7.2 büyüklüğündeki depremin kâğıt gibi yıktığı binalar yardım için gelen kurtarma ekiplerini ise adeta şoke etti.
 
Taraf'ın haberine göre, Katrina Kasırgası, Haiti, Şili, Peru depremleri, Japonya’daki tsunami felaketinin yanı sıra, afet zamanlarında 26 ülkede görev yapan Meksikalı kurtarma ekibinin lideri Hector Mendez, “Biz enkaz altındakilere ulaşmak için tünel kazarız. Van’daki binalar malzemeden kısma nedeniyle o kadar çürük yapılmış ki, tünel kazma tekniğini kullanamadık bile. Dünyada böyle bir şey görmedim” dedi.