'Van için Rock'ta 500 bin TL toplandı

Konserin tüm biletleri 3 gün içinde tükenirken, alana konser veren sanatçılar dahil tüm ekipler de bilet alarak girdi.

Van için Rockta 500 bin TL toplandı
01 Kasım 2011 Salı 11:17 tarihinde eklendi.

 

Van'da meydana gelen deprem sonrası müzisyenler en iyi yaptıkları şeyi, ürettikleri müziği arkalarına alarak Van'a destek için KüçükÇiftlik Park'ta bir araya geldi. 'VAN İÇİN ROCK' konseri, Demir Demirkan, Emre Aydın, Feridun Düzağaç, Kurban, Model, Duman, Mor ve Ötesi, Moğollar, Mor ve Ötesi, Ogün Sanlısoy, Redd, Şebnem Ferah ve Yüksek Sadakat'in de dahil olduğu 40 sanatçının ücretsiz olarak katılımıyla, 30 Ekim 2011 Pazar günü saat 11.00 - 00.00 saatleri arasında Küçükçiftlik Park'ta gerçekleşti. Konserin açılışını Hayko Cepkin, kapanışını Şebnem Ferah yaptı.
 
Konser 12 saat boyunca sürdü. Tüm gün boyunca DreamTV'den canlı olarak yayınlanan konserde toplam 40 grup/isim sahne aldı, 584 gönüllü çalıştı. 20 TL'den toplam 14 bin adet bilet satıldı, 10 bin kişi konseri izledi. Rock severler yardım konseri için bir gece önceden alan önünde bekledi. Medya, televizyon ve müzik dünyasının ünlü isimleri; Okan Bayülgen, Banu Güven, Erdem Yener, Ferman Akgül (Manga), Kaan Sezgin(Sezyum), Metin Uca ve Yekta Kopan tarafından ROCK yazıp 2868'e SMS atılarak bağış toplama çağrısında bulunuldu. Gün boyunca 20 bin'e yakın SMS gönderildi.  Konserden 500 bin TL'lik yardım toplandı. Konserin tüm geliri, Van'da bir ilköğretim okulu yaptırmak için kullanılmak üzere TÜRK KIZILAY'ına aktarıldı.
 
Konserde malzeme yardımı da toplandı
Küçükçiftlik Park'ta gerçekleşen konsere sanatçılar dahil katılımcılar, Van'a göndermek istedikleri malzemeleri getirdiler. Alanda toplanan tüm malzemeler Şişli Belediyesi ekipleri tarafından Van'a ulaştırılmak üzere ayrıştırılıp paketlendi. Gün boyunca 4 TIR dolusu yardım toplandı. 4 TIR Van'a yardımları ulaştırmak için yola çıktı.
 
 
Van İçin Rock'tan kısa kısa
 
·   Etkinlikte 40 grup/isim, toplam 280 müzisyen sahne aldı.
 
·   İlk 24 saatte 6.000 bilet satıldı.
 
·    3. günün sonunda 12.500 bilet tükendi.
 
·    Tüm gün boyunca Dream TV ve Joy Türk konseri canlı olarak yayınlarken, konser günü reklam gelirlerinin tamamı Kızılay'a bağışlandı.
 
·    Alana konser veren sanatçılar dahil, tüm ekipler bilet alarak
girdi.
 
·    Konserde 584 kişi gönüllü çalıştı.
 
·    Kısıtlı zaman olduğu için sahne alamayan yüzlerce müzisyen ve sanatçı konser günü Küçükçiftlik Park'ta bulunarak desteklerini gösterdi.
 
·    Konser sırasında katılımcıların getirdikleri yardım malzemeleri toplanarak 4 TIR dolusu yardım Van'a gönderilmek üzere hazırlandı.
 
Van İçin Rock'ta kimler sahne aldı?
 
4x4, Aslı, Aylin Aslım, Aydilge, Ayşe Saran, Barlas, Can Bonomo, Cem Köksal, Çilekeş, Demirhan Baylan, Demir Demirkan, Dilemma, Duman, Direc-t, Emre Aydın, Ete Kurttekin, Feridun Düzağaç, Foma, Gece, Gece Yolcuları, Gripin, Haluk Levent, Hayko Cepkin, Kurban, Mabel Matiz, Malt, Marsis, Melis Danişmend, Model, Moğollar, Mor ve Ötesi, Multitap, Ogün Sanlısoy, Özge Fışkın, Öztürk, Pamela, Redd, Şebnem Ferah, TNK, Yüksek Sadakat.