Van KCK'da 8 tahliye

Van 6. Ağır Ceza Mahkemesi, terör örgütü PKK'nın üst yapılanması olan KCK tutuklusu 8 kişinin tahliyesine karar verdi.

22 Kasım 2013 Cuma 18:04 tarihinde eklendi.

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK tutuklularının Van 6. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada aralarında Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser'in de 8 kişinin tahliyesine karar verildi. Sabah saat 10:00'da başlayan duruşma 6,5 saat sürdü.

Önceki celsede duruşmada hazır edilerek dinlenmesine karar verilen gizli tanık Ahmet Su ile ilgili Emniyet Müdürlüğü'ne yazılan cevapta, tanığın, mahkemede ifade vermesi durumunda deşifre olacağını, bu durumda ailesinin ve kendisinin can güvenliğinin kalmayacağını düşündüğünden mahkeme ortamında ifade vermek istemediği bildirildi.

Daha sonra tek tek söz verilen sanıklar, daha önceki duruşmada savunma yaptıklarını ve bu savunmalarını aynen tekrar ettiklerini belirtti. Sanıkların genel merkezlerinden gelen talimatlar doğrultusunda hareket ettiklerini ve suç oluşturan bir eylemlerinin bulunmadığını öne süren diğer sanık avukatları da müvekkillerinin tahliye edilmesini talep etti.

Tüm avukatların savunmasını alan mahkeme heyeti verdiği 1 saatlik aradan sonra, Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser'in de aralarında bulunduğu 8 sanığın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Van İl Genel Meclisi Başkanı Semira Varlı ile Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser'in de aralarında bulunduğu 16 sanık hakkında, 'PKK/KCK terör örgütüne üye olmak' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmış, sanıklardan 8'i daha önce tahliye edilmişti.


CİHAN