Van'da 61 bin öğrenci il dışına gitti

Van İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, deprem nedeniyle 61 bin öğrencinin il dışına gittiğini, bunlardan 10 bine yakınının misafir öğrenci olarak okullara kayıt yaptırdığını söyledi.

Vanda 61 bin öğrenci il dışına gitti
16 Aralık 2011 Cuma 12:57 tarihinde eklendi, 2.271 kez okundu.

 

Sayılır, yaptığı açıklamada, Van'da depremler sonrası okulların hasar görmesi ve deprem psikoloji nedeniyle ailelerin çocuklarını başka illere gönderdiğini belirtti. 
     
Sayılır, diğer öğrencilerin ise başka illerdeki okullara kalıcı olarak kayıt yaptırdıklarını söyledi. 
   
 İl merkezinde öğrenci sayısının azaldığına dikkati çeken Sayılır, "Bir çok okul sözü aldık. Bakanlığımızın yapacağı okullarımız bitince çocuklarımız kendi evlerine, kendi illerine dönecekler" diye konuştu. 
     
Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nde 20, Cumhuriyet Lisesi'nde ise 18 derslikli konteynerler kurduklarını ifade eden Sayılır, sözlerine şöyle devam etti: 
     
"Çocuklarımızın tamamı bu dersliklerde eğitimini yapabilecekler. Depreme dayanıklı ve yeni sisteme göre yapılan okullarımız da var. Bu okullarımızın onarımları devam ediyor. En kısa sürede onları bitirip eğitime başlayacağız. Sadece zamana karşı yarışıyoruz. Son depremde hırpalanan, ufak tefek onarımlara ihtiyacı olan okullarımız var. Bunların onarımlarını, boya ve badanalarını yapıyoruz, tamamlıyoruz ve eğitime başlayacağız." 
     
Öğretmenlere deprem semineri 
     
 Ali İhsan Sayılır, Milli Eğitim Bakanlığının daha önce Van'a atadığı 800 öğretmenin kente geldiğini ve çevre uyum seminerine başlayacaklarını söyledi. 
   
 Seminerlerle öğretmenlerin eğitim öğretime hazırlanacağını kaydeden Sayılır, "Daha önce göreve başlayan öğretmenlerimiz için felaketlere, depreme karşı hazırlık anlamında bir eğitim çalışmamız olacak. Dolayısıyla öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz bir yerde hazırlanmış olacaklar" şeklinde konuştu.