"Van'da BDP'li olmayan belediye kalmayacak"

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van Belediyesi tarafından yaptırılan yeni belediye hizmet binası ve sosyal tesislerin toplu açılış törenine katıldı.

Vanda BDPli olmayan belediye kalmayacak
27 Kasım 2013 Çarşamba 19:01 tarihinde eklendi.
Demirtaş, 2014 yılındaki yerel seçimlerde Van'daki bütün belediyelerin BDP'li olacağını söyledi. Törene CHP İl Başkanı Cemal Şen de katıldı.
 
Karayoluyla Diyarbakır'dan gelen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van girişinde karşılandı. Burdan parti otobüsüyle Hacıbekir Mahallesi'ndeki Kadın Yaşam Merkezi'ne gelen Demirtaş, burasının açılışını yaptıktan sonra belediyenin yeni hizmet binasının temelini attı.

Genel Başkan Demirtaş, daha sonra yine Hacıbekir Mahallesi'ndeki Nüda Kültür Merkezi önünde yapılan toplu açılış törenine geçti. Buradaki törene BDP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP'li Belediye Başkanları, CHP İl Başkanı Cemal Şen ve bazı Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.
 
Sinevizyon ve foloklör ekibinin gösterisi sonrası kürsüye çıkan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yaklaşık 1000 kişiye yağmur altında hitap etti. Van'da meydana gelen depremden sonra elde edilen başarıların halka ait olduğunu belirten Demirtaş, Van'da taş üstüne taş koyanların Van'ın gençleri ve kadınları olduğunu söyledi.

Demirtaş, şöyle dedi: "Zorluk içinde çok büyük siyesi çalışmalar yaptınız. Depremden sonra çıkan felaketin izlerinin slinmesi için mücadele ettiniz. Daha karanlıkta kalan mağdurlar var. Bütün bunları el birliği ile ortadan kaldıracağız. En büyük gücümüz; halkımızın iradesidir. Bugün Kürt halkı kendi topraklarında dik duruyorsa, mahcup değilse, tarihinden utanmıyorsa bu mücadelenin sayesindedir. Bu değerleri yaratan herkesi saygıyla selamlıyorum. 15 yıldır İmralı'da mücadele eden sayın Öcalan'a teşekkür ediyoruz."
 
"HALK, SEÇİMLERDE İRADESİNİ GÖSTERECEK"
 
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, halkın önümüzdeki Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde iradesini göstereceğini anlattı. Demirtaş, özgürlük ve barış mücadelesini sürdürürken diğer yandan halkın temel sorunlarını çözeceklerini belirterek şöyle dedi: "Bugünkü hizmetler bunun göstergesidir. Önümüzdeki yerel seçimlerde Van halkı iradesini gösterecek ve inanıyorum ki Van'da BDP'li olmayan hiçbir belediye kalmayacaktır.

Şimdi Van'ın kadın belediye başkanları belediyeciliğin en önemli göstergesini sunacaklar. Kadın belediye başkanı adaylarımızı sonuna kadar destekleyeceğiz. Şimdiden hepimizin yolu açık olsun. Bu hizmetlerimiz başlangıçtır. İnşallah daha büyük hizmetler yapacağız."
 
Konuşmanın ardından aralarında kültür merkezi, arıtma tesisleri, sosyal tesisler ve parkların da bulunduğu 10 tesisin toplu açılış kurdelesi kesildi. Demirtaş, açılıştan sonra başka bir program için Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'ne gitti.

DHA