Van'da buruk Öğretmenler Günü

Van'ın Erciş ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü, deprem felaketinde 64 öğretmenin yaşamını yitirmesi nedeniyle hüzünlü geçiyor.

Vanda buruk Öğretmenler Günü
24 Kasım 2011 Perşembe 12:45 tarihinde eklendi, 1.032 kez okundu.

 

Erciş'te, Öğretmenler Günü dolayısıyla, depremde yaşamını yitiren 64 öğretmen anısına kaymakamlığın önünde tören düzenlendi. 
     
Kaymakam Ramazan Fani, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 
     
Törene İlçe Milli Eğitim Koordinatör Müdürü Mustafa Okur, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 
     
Kaymakam Fani ve bir grup öğretmen, daha sonra Seyit Muhammed Mezarlığı'nda, depremde yaşamını yitiren öğretmenlerin mezarlarını ziyaret etti. 
     
Fani ve beraberindekiler, ölen öğretmenlerin ailelerine ziyarette bulundu. 
     
Bu arada, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla birçok aile, depremde yaşamını yitiren öğretmen yakınlarının mezarını ziyaret ederek dua okudu. 
     
12 yaşındaki Ömer İşler, depremde kızı ve eşiyle birlikte enkaz altında kalarak can veren Erciş Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı olan amcası Murat İşler'in mezarını ziyaret ederek çiçek bıraktı. 
     
Bu yıl öğretmen olacaktı- 
     
Seyit Muhammed Mezarlığı'na ziyarete gelenler arasında bu yıl sınıf öğretmenliği bölümü bitirerek öğretmen olmaya hak kazanan ancak depremde yaşamını yitiren Kenan Halifoğlu'nun annesi Fatma ile babası Seracettin Halifoğlu da vardı. Gözü yaşlı çift, oğullarının mezarının başında Kur'an okudu. 
     
Anne Fatma Halifoğlu, oğlunun yufka yürekli olduğunu belirterek, "Bu sene öğretmen olacaktı. Atamasını bekliyordu. Mekanı cennet olsun inşallah" diye konuştu. 
   
Bu arada, depremde ölen öğretmenler için akşam namazının ardından çadır kentte mevlit okutulacağı bildirildi.