Van'da KCK Operasyonu

Van'da,KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, İl Genel Meclisi Başkanı Semira Varlı, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit ve BDP İl Başkanı Yakup Ateş'in de aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Vanda KCK Operasyonu
26 Kasım 2012 Pazartesi 11:03 tarihinde eklendi.

 

Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin, terör örgütünün üst yapılanması KCK'ya yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde kent merkezindeki bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. 
     
Özel hareket polislerinin de katılımıyla yapılan operasyonda, söz konusu adreslerde arama yapıldı. Yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ve belge ele geçirildi. 
     
Operasyonda, İl Genel Meclisi Başkanı Varlı ile Belediye Başkan Yardımcısı Bozyiğit ve BDP İl Başkanı Ateş'in de aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. 
     
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. 
     
Van Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, operasyonun halen devam ettiğini ve ilerleyen saatlerde konuyla ilgili resmi açıklama yapılacağını belirtti.