Van'da okullar tatil edildi

Van'da yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezinde ve merkeze bağlı köylerde eğitime 1 gün ara verilirken, uçak seferleri ise iptal edildi.

11 Aralık 2013 Çarşamba 19:05 tarihinde eklendi, 1.264 kez okundu.

Kamuda görev yapan hamile ve engelli bayanların da yarın idari izinli sayılacakları bildirdi.

Van'da iki gündür başlayan ve yoğun bir şekilde etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Van-İstanbul, Van-Ankara ve Van-İzmir uçak seferleri karşılıklı olarak iptal edilirken, Van-Bahçesaray karayolu da dünden bu yana ulaşıma kapalı bulunuyor. Karayolları ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürürken, il genelinde ise 51 köy yolunun kapalı olduğu belirtildi. İl Özel İdaresi ekiplerince kapalı köy yollarının açılması için çalışma yapılırken, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri kar yağışının yarın da devam edeceğini bildirdi.

Kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkilediği gibi eğitimi de etkiledi. İl Hıfzıssıhha Kurulu'nca alınan karar gereği, il merkezi ve bağlı köylerde ilk ve ortaokullarla liselerin 12 Aralık 2013 Perşembe günü tatil edildiği belirtildi.

Van Valiliği de yaptığı yazılı açıklamada, "İlimiz kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile kamu personeli, hava şartları göz önünde bulundurularak 12 Aralık 2013 Perşembe günü, bir gün idari izinli sayılacaktır." dedi.


CİHAN