Van'da prefabrik öğrenci yurdu

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin (YYÜ) depremden sonra öğrencileri için yaptırdığı 360 kişilik prefabrik yurtu açıldı.

22 Mart 2012 Perşembe 15:46 tarihinde eklendi.

 

YYÜ Rektörlüğü tarafından Zeve Yerleşkesi'nde Eğitim Fakültesi yanında inşa edilen yurdun açılışını, Vali Münir Karaloğlu ile Rektör Prof. Dr. Peyami Battal yaptı. 
     
Vali Karaloğlu, açılıştan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin kentteki bütün kurumları olduğu gibi üniversiteyi de etkilediğini söyledi. Depremden sonra en çabuk toparlanan kurumlardan birinin üniversite olduğunu ifade eden Karaloğlu, hükümetin üniversiteye her türlü desteği verdiğini belirtti. 
   
 Depremden sonra ilk hedeflerinin öğrencilere barınma imkanı sağlamak olduğunu ifade eden Karaloğlu, şöyle konuştu: 
   
 ''Bugün yeni yurt binasını açtık. Yurt-Kur'a bağlı eski binalarımızda güçlendirme devam ediyor. Blok blok devam eden güçlendirmeler bittikçe çocuklarımızı orada misafir etmeye başlayacağız. Hedefimiz, üniversiteye eğitime gelen öğrencileri açıkta bırakmamak. 
     
Depremden önce 30 yıllık üniversitenin sadece 250 lojmanı varken, bugün itibariyle 500 lojmanlık ihale yapıldı. Deprem öncesi Van merkezde sadece 2 bin 800 öğrenci kapasiteli yurdumuz varken, depremden sonra 5 bin 600 öğrenci kapasiteli yurtların ihaleleri yapıldı. İnşaatların bir kısmı başladı.'' 
     
Rektör Prof. Dr. Battal ise depremden sonra öğrencilerin barınma, öğretim üyelerinin lojman ve derslik sorunlarını eş zamanlı çalışmayla çözüme kavuşturmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi. 
     
Battal, 2012-2013 eğitim öğretim yılına üniversitenin çok güçlenerek gireceğini ifade ederek, ''Türkiye'nin en güçlü ve en yüksek barınma kapasitesine sahip üniversitelerinden biri olmak istiyoruz. Yaptığımız güvenli prefabrik dersliklerle üniversitemiz önümüzdeki yıl depremden oldukça güçlenerek çıkmış olacak'' dedi. 
     
Daha sonra, Vali Karaloğlu ve Battal, Yurt-Kur tarafından güçlendirmesi yapılan yurt binalarını inceledi. 
   
 Prefabrik olarak inşa edilen 60 odalı, 360 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunun 800 bin liraya mal olduğu belirtildi.