Van'da trafik kazası: 13 yaralı

Van'ın Edremit İlçesi'ne bağlı Köprüler Köyü'ne taziye ziyaretine gidenleri taşıyan minibüs, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kayganlaşan köprüden dereye düştü.

23 Ocak 2014 Perşembe 22:31 tarihinde eklendi, 1.324 kez okundu.
Kazada 1'i ağır 13 kişi yaralandı. Köylüler, köprüde bariyerinin bulunmadığını ve bu nedenle aynı yerde birçok kazanın meydana geldiğini söyledi.
 
Kaza saat 19.30 sıralarında Edremit İlçesi'nde 15 kilometre uzaklıkta bulunan Köprüler Köyü'nde meydana geldi. Taziye ziyareti için köye gidenleri taşıyan Ramazan Taşhan yönetimindeki 65 NP 416 plakalı minibüs, kar yağışı nedeniyle kayganlaşan köprüden dereye düştü.

Kazada, minibüste bulunan 13 kişi yaralandı. Yaralıların bir kısmı köylüler tarafından hastaneye ulaştırılırken, olay yerine gelen ambulanslarla diğer yaralılar Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezine kaldırılarak tedavi altına alındı.
 
Aynı köprü üzerinde birçok kazanın meydana geldiğini anlatan köylülerde, köprü üzerinde hiçbir bariyerin bulunmadığını belirterek yetkillilerden önlem almasını istedi. 

DHA