Van'daki KCK'ya devam edildi

Van'da geçen yıl gerçekleştirilen KCK operasyonunda gözaltına alındıktan sonra haklarında terör örgütü üyeliğinden dava açılan aralarında belediye başkanı, il genel meclisi başkanının da bulunduğu 15'i tutuklu 16 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada 4 sanık Kürtçe savunma yaptı.

26 Eylül 2013 Perşembe 19:14 tarihinde eklendi.
Geçen yıl 26 Kasım'da yapılan operasyonda aralarında Van'ın Erciş İlçesi Çelebibağı Beldesi'nin Belediye Başkanı BDP'li Veysel Keser, Van İl Genel Meclisi Başkanı Semira Varlı'nın da bulunduğu 15'i tutuklu, 16 BDP'linin Van 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmalarına bugün de devam edildi.

Üçüncü gündeki duruşmada 4 sanık Kürtçe savunma yaptı. Sabah saat 10.00'da başlayan duruşmada sanık BDP eski İl Başkanı Yakup Ataş'ın Kürtçe yaptığı savunmada tercüman konuşmaları zaman zaman tercüme etmede sıkıntı çekti.
 
"KCK DURŞMALARI TİYATRO"
 
Bunun üzerine konuşan sanık Yakup Ataş, "KCK duruşmaları birer tiyatro. Biz de bu tiyatroya farklı argümanlar katıyoruz. Bir insanın kendini ana dilinde anlatmaya çalışması ve bunun farklı bir kişi tarafından aktarılması yanlışlara neden oluyor. Bu da insanı sıkıntıya sokuyor" dedi.
 
Saat 17.30'a kadar süren duruşma diğer sanıkların savunmalarını yapması için yarına ertelendi.

DHA