Varto’da silahlı kavga: 2 ölü

Muş’un Varto ilçesine bağlı Onpınar köyünde muhtarlık nedeniyle iki aile arasında çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dünüşmesiyle 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı

Vartoda silahlı kavga: 2 ölü
06 Mayıs 2014 Salı 14:18 tarihinde eklendi.

Olay, Varto’nun Onpınar köyünün eski muhtarı Ali Ekber K. ile 30 Mart'ta yapılan mahalli idareler seçimlerinde muhtarlığı kazanan Cahit G.'nin akrabaları arasında, cemevinde bulundukları esnada tartışma çıktı. Daha sonra tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Ali Ekber K, silahıyla etrafa rast gele ateş ettiği belirtildi.
Silahlı saldırıda yeni muhtar Güney'in kardeşi Mahmut Güney olay yerinde hayatını kaybederken Oktay ve Zübeyde Gören ile Talip Erdoğan’da yaralandı.
Yaralıların Varto İlçe Devlet Hastanesine kaldırılırken, sabah saatlerinde ise olay yerine yakın bir bahçede Gülbahar Çiçek'in (58) cansız bedeni bulundu. Olay yerinde yapılan incelemede, Mahmut Güney'in ablası olduğu öğrenilen Gülbahar Çiçek'in de Ali Ekber K. tarafından öldürüldüğü belirlendi.

Saldırıyı gerçekleştiren eski muhtar Ali Ekber K. kayıplara karışması üzerine güvenlik güçleri geniş kapsamlı bir çalışma başlattı. Güvenlik güçleri ayrıca köyde ve hastane çevresinde de yoğun güvenlik önlemi aldı.

“OLAYIN BÜYÜMEMESİ İÇİN SİYASETÇİLER SEFERBER OLDU”

Muş Devlet Hastanesi’ne getirilen yaralıları ziyaret eden BDP İl Teşkilatı ve İl Genel Meclis Üyeleri olayların büyümemesi için seferber oldu. Yaralıları hastanede ziyaret ettikten sonra çıkışta gazetecilere açıklama yapan BDP Muş İl Başkanı Naif Erol, olayın büyümemesi için iki taraf ile görüşmelerde bulunduklarını belirtti. Olayın gerçekleştiği köy halkını da ziyaret edeceklerini ifade eden Erol, şunları söyledi: “Varto’nun Onpınar köyünde üzücü bir olay gerçekleşti. Genç bir arkadaşımız tarafından rast gele ateş açması nedeniyle 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 3 vatandaşımızda yaralanmıştır. İki saate yakın yaralılar ambulans beklemiş ve ambulanslarda geç gelmiş. Yaralılara geçmiş olsun diliyor ölenlere de rahmet diliyoruz. Her iki tarafı da BDP yönetimi olarak sükûnete davet ediyoruz. Olayın büyümemesi için çalışmalarımız devam edecek. Karşı aileyi de ziyaret edeceğiz. Elimizden geldiği kadarıyla olayın tekrar cereyan etmemesi için gayret sarf edeceğiz.”


CİHAN