Vaşaklar Pülümür'ü mesken tuttu

Tunceli'de önceki gün Pülümür Vadisi'nde görülen 3 vaşak, dün de aynı bölgede görüntülendi.

Vaşaklar Pülümürü mesken tuttu
13 Şubat 2012 Pazartesi 10:54 tarihinde eklendi, 2.843 kez okundu.

Pülümür Vadisi'nde avcılar tarafından vurulan yaban domuzu leşinden beslenirken önceki gün kameralara yansıyan vaşaklar, dün de aynı bölgede görüldü. Son 2 gündür bölgeden ayrılmayan vaşaklar, görenlerin dikkatini çekiyor.
    
Tunceli Avcılık Atıcılık ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakkı Suvan, yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Pülümür Vadisi'ndeki yaban hayvanlarının Tunceli-Erzincan karayoluna indiğini ifade ederek, ''Bölgemize yoğun kar yağdı. Yaban hayvanları genellikle yol boylarına geliyor. Özellikle bölgemizde vaşaklar ana yola inmekte. Birkaç gündür yol boyunda görünmekteler'' diye konuştu.
    
Avcıları, vaşaklar başta olmak üzere yaban hayatının korunması konusunda duyarlı olmaya çağıran Suvan, ''Bu hayvanların avlanması durumunda 15-20 bin lirayı bulan cezalar söz konusu'' dedi.
    
Suvan, şunları söyledi:
    
''Bizim avcılarımız bilinçli avcılar, ama bölgemizde kaçak avcılar mevcut. Kaçak avlanmaya karşı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Tunceli Şube Müdürlüğü personeli ile dayanışma içinde bu yollarda beraber kontroller yapıyoruz. Bizler özellikle doğa ve yaban hayvanlarının koruması için özen gösteriyoruz ve tüm vatandaşlarımızdan da bu konuda duyarlılık bekliyoruz.''
    
Tunceli'de ağır kış şartları yaban hayatını olumsuz etkilerken, genellikle gece görülen ''vaşaklar'' 11 Şubat'ta gündüz görüntülenmişti. Kış şartları nedeniyle aç kalan vaşaklar, vadide avcılar tarafından vurulan yaban domuzu leşinde beslenirken kameralara yansımıştı.