Vatikan bastırdı, afiş kaldırıldı

Benetton yeni afişlerinde fotomontajla, Papa'yı Mısırlı bir imamı, Obama'yı da Çin Devlet Başkanı Hu Jintao'yu dudağından öpüyormuş gibi gösterdi. Vatikan'ın baskısıyla Papa'nın afişi kaldırıldı.

Vatikan bastırdı, afiş kaldırıldı
16 Kasım 2011 Çarşamba 23:45 tarihinde eklendi, 1.727 kez okundu.

 

 

Hazırladığı sıra dışı reklam kampanyalarıyla ses getirmeyi başaran İtalyan giyim markası United Colors of Benetton, şok bir kampanyaya daha imza attı.
 
Fotomontaj sistemini kullanan marka, Papa'yı Mısırlı bir imamı, Obama'yı da Çin Devlet Başkanı Hu Jintao'yu dudağından öpüyormuş gibi gösterdi.
 
Vatikan'a sadece 100 metre uzaklıktaki St. Angelo Köprüsü'ne asılan, fotomontajla hazırlanmış kampanya afişinde, Papa 16. Benediktus, Mısır'ın El-Ezher Üniversitesi'nin camisinin imamlarından Ahmed el Tayyip'i dudağından öpüyor.
 
Afişe Vatikan'ın tepkisi gecikmedi ve Papa'nın fotomontajlı afişi kaldırıldı.
 
Şirketten yapılan açıklamada, fotoğrafın inananların hassasiyetini yaralamış olmasından üzüntü duyulduğu belirtilerek, "Bu kampanyanın amacının her türlü biçimdeki nefret kültürüyle özel olarak mücadele etmek olduğunu hatırlatırız" ifadesi kullanıldı.
 
OBAMA VE DİĞERLERİ 
Marka ayrıca "nefrete karşı" sloganı taşıyan kampanya kapsamında, Milano'nun ünlü Duomo Meydanı'na, ABD Başkanı Barack Obama'nın Çin Devlet Başkanı Hu Jintao'yu dudağından öptüğü bir afiş astı.
 
Firmanın kampanyasında, Nicolas Sarkozy ile Angela Merkel ve Mahmud Abbas ile Binyamin Netanyahu birbirlerine sevgi dolu öpücükler verirken gösteren fotomontajlar da bulunuyor.