Vatikan operasyona tepkili

Vatikan'ın Libya'daki en üst düzey yetkilisi, koalisyon güçlerinin Trablus'a düzenlediği hava operasyonlarında en az 40 kişinin öldüğünü öne sürdü.

Vatikan operasyona tepkili
31 Mart 2011 Perşembe 15:39 tarihinde eklendi, 1.033 kez okundu.

 

Giovanni Innocenzo Martinelli, görgü tanıklarına dayandırdığı açıklamasında, "Yapılan sözde insani müdahalelerde başkent Trablus'taki yerleşim yerlerinde onlarca sivil öldü" dedi.
 
Martinelli, Vatikan'ın resmi haber ajansı Fides'e yaptığı açıklamada, "Bu rakamları güvenilir kaynaklardan aldım. Bombardıman sırasında Buslim mahallesinde çöken bir binadaki 40 kişi hayatını kaybetti" ifadesini kullandı.
 
Libyalı yetkililer, ABD, İngiltere ve Fransa öncülüğündeki koalisyon güçlerinin 19 Mart'tan bu yana sürdürdüğü hava ve deniz operasyonunda çok sayıda sivilin öldüğünü açıklamış, ancak harekatta sivil can kayıplarının yaşandığına dair bir kanıt ortaya konmamıştı.
 
Libya'daki askeri operasyon bugün itibarıyla tüm unsurlarıyla NATO'nun komutasına geçti.
 
Martinelli'nin açıklamalarının ardından bir açıklama yapan NATO, operasyonda sivil can kaybının yaşandığını doğrulayacak bilgilere sahip olunmadığını ifade etti.
 
Reuters ajansına konuşan bir NATO yetkilisi, "Elimizde şu an bu yönde bir bilgi yok. Ama böyle bir şey olduysa bunu tespit etmek için elimizden gelen her şeyi yaparız" dedi.