Vatikan tarihinde bir ilk!

Şubat ayında görevinden feragat eden 16. Benediktus'un yarım bıraktığı ve Katolik Piskoposlara yönelik Papalık Genelgesi'ni, halefi Francesco tamamlayarak, yayımladı. Bu, iki Papa'nın eli değerek hazırlanmış ilk genelge oldu.

Vatikan tarihinde bir ilk!
05 Temmuz 2013 Cuma 22:27 tarihinde eklendi.
Papaların, önem verdikleri konularda görüşlerini yansıtan, dünyadaki 1 milyar 200 bin Katolik'e yön veren ve görev süreleri boyunca hazırladıkları genelgelere bir yenisi daha eklendi.

Mart ayında kardinallerin seçimiyle göreve getirilen Papa Francesco'nun, 'İnancın Işığı' (Lumen Fidei) başlıklı genelgesi 82 sayfadan ve 'Aşka inandık', 'İnanmazsanız anlamazsınız', 'Aldığımı size iletiyorum' ve 'Tanrı onlar için bir şehir hazırlıyor' alt başlıkları olmak üzere 4 bölümden oluştu.
 
GENÇLERE: UMUTLARINIZI ÇALMASINLAR
 
Evlilik, aile, kar ve kazanç üzerine kurulmamış bir dünya temalarının ağırlık bastığı genelgede, 'İnanan kişi kibirli değildir', 'İnanç, şiddetle dayatılan bir gerçek değildir', 'İnanç, gerçeklik olmadan kurtulamaz' gibi vurgulanan cümleler dikkat çekti.
 
23-28 Temmuz tarihleri arasında Brezilya'da düzenlenecek olan Dünya Gençlik Günleri'ne katılacak olan Papa, gençleri de unutmayarak, 'Umutlarınızın çalınmasına izin vermeyin' notu düştü.
 
İKİ PAPA YAZDI AMA TEK İMZA VAR
 
Genelgenin basına tanıtımı Vatikan Basın Ofisi'nde, Piskoposlar Kongregasyonu Başkanı Kardinal Marc Ouellet, İnanç Doktrini Kongregasyonu Başkanı Başpiskopos Gerhard Ludwig Müller ve Evanjelistik Konseyi Başkanı Monsenyör Rino Fisichella'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Başpiskopos Müller, 28 Şubat'ta görevini bırakmadan önce bu genelgeyi yazmaya başlayan Emerit Papa 16. Benediktus'un kitapçıkta imzasının neden bulunmadığı yönündeki bir soruya, "Çünkü şu an sadece bir Papamız var. İki Papa imzalayamazdıö diye yanıt verdi.
 
16. Benediktus, makamda kaldığı 7 yılı aşkın süre boyunca 3 kez genelge yayınlamış, dördüncüsünü bitirmesine fırsat kalmamıştı. Onun selefi 2. Jean Paul ise 27 yıllık görevi boyunca 14 genelge yayımlamıştı. Modern çağın ilk Papalık genelgesinin ise, 1740 yılında Papa 14. Benediktus tarafından hazırlandığı biliniyor.

DHA