Vatikan'a insan seli

İtalyan'nın başkenti Roma ve buradaki Vatikan şehir devleti yeni Papa 1.Francesco'nun tahta çıkma merasimi için hazırlanıyor.

Vatikana insan seli
18 Mart 2013 Pazartesi 12:28 tarihinde eklendi.

 

Yarın yapılacak törene dünyanın dört bir yanından 1 milyonu aşkın inananın katılması öngörülüyor. Ayrıca Almanya, Amerika ve Türkiye'nin aralarında bulunduğu birçok ülkeden yaklaşık 150 delegenin de törende hazır bulunacağı kaydedildi.
 
Roma şehri tarihi bir güne daha şahitlik etmek üzere hazırlıklarını sürdürüyor. Yeni Papa 1.Francesco'nun tahta çıkma merasimi için gerek güvenlik gerekse ulaşım yönünde tedbirler alınıyor. Yarın yerel saatle 9.30'da başlayacak olan merasim için Almanya Başbakanı Angela Merkel, Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Joe Biden olmak üzere 150 ülkeden delegenin hazır bulunacağı kaydedildi. Türkiye'yi temsilen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın da merasime katılmak üzere bugün Milano üzerinden Roma'ya gelmesi bekleniyor.
 
Roma Belediye başkanı Gianni Alemanno yarınki merasim için güvenlik başta olmak üzere gerekli tedbirlerin alındığını, ulaşımda sorun yaşanmaması için de metro kullanımının saat 05.30 ile 14.00 arasında ücretsiz yapılacağını bildirdi. Güvenlik açısından Vatikan'ın etrafındaki bazı caddelerin trafiğe kapatılacağını kaydeden Alemanno, polis başta olmak üzere tüm güvenlik güçleri ile hazır olduklarını belirtti.

CİHAN