Vay çakal vay !

2 Kasım’da, “ABD’de konut fiyatları yüzde 5-10 daha düşecek” diyen Roubini, Aralık ayı ortasında Manhattan’da 5.5 milyon dolara daire aldı.

Vay çakal vay !
04 Ocak 2011 Salı 11:32 tarihinde eklendi.

 

Krizi önceden tahmin ederek ünlenen ve açıklamaları sürekli dünya basınında yer alan ünlü ekonomist Nouriel Roubini yine tartışılacak bir olaya imza attı. 2 Kasım’da Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde katıldığı bir konferansta, “ABD’de konut fiyatları yüzde 5-10 daha düşecek” diyen Roubini, Aralık ayı ortasında 5.5 milyon dolara New York’un en gözde bölgesi Manhattan’da tripleks daire satın aldı.
 
3 milyon $ kredi kullandı
 
Bir yandan mortgage kredilerindeki batık oranının yükseleceği ve resesyon uyarısında bulunan kahin Roubini, 340 metrekarelik tripleks daire katını almak için 2 milyon 990 bin dolarlık mortgage kredisi de kullandı. Roubini’nin satın aldığı dairenin güneşten zarar gördüğü ve eski bir çelik deposunun üzerinde bulunduğu belirtiliyor.
 
Resmi kayıtlara göre Roubini, oranı 5 yılda bir değişebilen yüzde 3.625 sabit faizli kredi kullandı.
 
Muhteşem bir daire
 
Manhattan’da faaliyet gösteren, lüks daireler satan Miller Samuel adlı şirkete göre, 2010 yılının üçüncü çeyreğinde lüks konut satışları yüzde 19 yükseldi ve 266 işlem gerçekleştirildi. Söz konusu işlemlerde ortalama fiyat yüzde 12.5’lik artışla 4.4 milyon dolar oldu. Miller Samuel’in Başkanı Jonathan Miller, “Roubini’nin aldığı evin fiyatı, üçüncü çeyrekte satılan konutların yüzde 96’sından pahalı” dedi.
 
Nouriel Roubini’nin satın aldığı ev için “Muhteşem” yorumunu yapan emlakçıların verdiği bilgilere göre, kahin’in yeni evinde 3 yatak odası, 3 banyo, 50 şişe şarabın saklanabildiği ısı kontrollü buzdolabı, özel cevizden yapılmış bar ve güneşlenme imkanına sahip bir teras bulunuyor. 

Vatan Gazetesi