Ve Guardiola bırakıyor

Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola, Katalan ekibindeki görevi bırakıp bırakmayağı konusuna canlı yayında açıklık getirdi.

Ve Guardiola bırakıyor
27 Nisan 2012 Cuma 12:52 tarihinde eklendi, 1.463 kez okundu.

 

Barcelona ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Guardiola, yeni sezonda takımın başında olmayacak. Başarılı teknik adam, bugün yapılan antrenman öncesinde kararını Messi ve diğer oyuncularıyla paylaştı.
 
Basın toplantısıyla açıkladı
 
Oyuncularıyla biraraya geldiği belirtilen Guardiola, düzenlediği basın toplantısında Başkan Sandro Rosell ve Sportif Direktör Zubizaretta ile birlikte ayrılık kararını açıkladı.
 
"Burada bugün Guardiola'nin devam etmeyeceğini açıklama için toplandık. Bize kattiklari ve herşey için ona sonsuz teşekkür" sözlerinin ardından Başkan Rosell, ayağa kalktı ve Guardiola'ya sarıldı.
 
Rosell'in ardından konuşan İspanyol teknik adam, "Artık enerjim kalmadı. Biraz dinlenip tekrar kendimi toplamaya ihtiyacım var. Geçtiğiiz Ekim ayında kulübe sezon sonunda bırakmak istediğimi belirtmiştim. Herkese çok teşekkür ediyorum. Çünkü burada güzel günler geçirdik ve güzel başarılar elde ettik" ifadelerini kullandı.
 
Büyük başarılara imza attı
 
Dört yıl boyunca Barcelona ile birlikte sayısız başarıların altına imzasını atan Guardiola, birçok kulüp rekorunu da görevde kaldığı kısa süre içinde kırmayı başardı.
 
1983’te Katalan kulübünde futbol oynamaya başlayan ve 7 yıl sonra A takıma yükselen Guardiola kariyerine Cadiz maçıyla başladı.  Katalan temsilcisine 12 yıl boyunca futbolcu olarak hizmet eden Guardiola,  bu süre içerisinde 6 şampiyonluk, 2 Kral Kupası, 1 Kupa Galipleri ve 2 Süper Kupa sevinci yaşadı.
 
2001 yılında İtalya’nın yolunu tutarak önce Brescia ardından Roma’da futbol oynayan Guardiola bu takımlarda umduğunu bulamayınca,  futbolculuk kariyerine Meksika’da son verdi.
 
Zaferlerle dolu Barcelona geçmişine B Takımı antrenörlüğüyle geri dönen Guardiola, 2008 yılında Frank Rijkaard’ın yerine A Takım teknik direktörlüğüne getirildi.
 
Barcelona’ya dört sezon hizmet eden ve dünya futboluna yeni bir çehre kazandıran Guardiola bu süre içerisinde 13 kupa sevinci yaşadı.