Ve Halis Özkahya konuştu

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonrası “Meireles bana tükürdü” raporuyla gündemi belirleyen hakem Halis Özkahya konuştu

Ve Halis Özkahya konuştu
26 Aralık 2012 Çarşamba 09:13 tarihinde eklendi.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonrası “Meireles bana tükürdü” raporuyla gündemi belirleyen hakem Halis Özkahya, “Bazı görüntülere göre Meireles tükürmüyor” şeklindeki iddialara sert tepki gösterdi. Yazdığı raporun arkasında olduğunu vurgulayan Özkahya, “Tükürüğü yiyen benim. Bunu benden iyi kimse bilemez. Ekrana gelen görüntülerde bir tuhaflık olduğunu ben de düşünüyorum. Görüntüler arasında farklılıklar var. Benim vicdanım çok rahat. Gerçek elbet ortaya çıkacak” şeklinde mesaj yolladı. 

 
PFDK’nın verdiği 11 maçlık ceza sonrası özellikle Fenerbahçe camiası tarafından yerden yere vurulan ve ‘istenmeyen hakem’ ilan edilen Özkahya, Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun kurmay heyeti ile yaptığı tüm görüşmelerde, “Olaylara anlam veremiyorum. Ben durduk yere, ‘Meireles bana tükürdü’ der miyim? Çok açık bir şekilde bana tükürdü. İlk günkü görüntülerde de bu durum çok net bir şekilde belli oluyor. Görüntüler iyi izlenirse Meireles’in bana ne şekilde tükürdüğü çok açık bir şekilde anlaşılıyor. Geçen hafta sonunda ortaya çıkan görüntülerde ise bir anormallik var. Özellikle Meireles’in dudak hareketleri iyi incelensin. Dudaklar tam oturmuyor. O görüntü acaba niye bu kadar geç çıktı? Herkesin bunu araştırması gerekir. Ama son çıkan görüntüler yüreğime su serpti. Bu görüntülerde Meireles’in bana tükürdüğü çok açık bir şekilde belli oluyor” şeklinde konuştu.
 
‘HAKEMLİĞİ NİYE BIRAKAYIM’
“Hakemliği bırakacak” şeklindeki iddiaların da gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Özkahya, “Niye bırakayım? Görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Vicdanım rahat” dedi. Özkahya, “Raporunu değiştirdi. İlk raporunda tükürüğün yanlışlıkla geldiğini yazmasına karşın, ikinci raporunda Meireles’in bilerek tükürdüğünü kaleme aldı” şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını da vurguladı. Özkahya, bir tek rapor yazdığını, Futbol Federasyonu’nun isteği sonrası ek bir rapor yolladığını ve ikisinin de aynı doğrultuda olduğunu ifade etti. Özkahya, ek raporunda tükürük ile ilgili tüm detayları kaleme aldığını kaydetti.
 
YENİ VİDEO DÖNÜYOR
Merkez Hakem Kurulu üyeleri hemen her gün yaptıkları görüşmelerde Özkahya’ya “Moralini bozma... Sonuna kadar arkandayız” mesajı veriyor. Öte yandan önceki günden itibaren sanal ortamda hızla yayılan “Meireles tükürüyor” başlıklı video görüntülerinin Başkan Engin Tuzcuoğlu başta olmak üzere Tahkim Kurulu’nun tüm üyelerine yarınki toplantı öncesi çeşitli kesimler tarafından yollandığı öğrenildi.

Habertürk