Ve HAS Parti'de beklenen son

HAS Parti kongresinde oy kullanan 179 delegenin 165'i fesih yönünde oy kullandı. Böylelikle HAS Parti olağanüstü kongre ile kendini feshetmiş oldu.

Ve HAS Partide beklenen son
19 Eylül 2012 Çarşamba 15:51 tarihinde eklendi, 1.260 kez okundu.

 

HAS Parti Olağanüstü Kongresi, parti genel merkezinde başladı. Genel Başkan Numan Kurtulmuş, parti binasına alkışlar eşliğinde geldi. Partinin kapatılmasını isteyenler ile istemeyenler arasında arbede ve tartışma yaşandı.
 
İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından oluşturulan divan başkanlığına Ahmet Demircan seçildi.
 
Kongrede kayıtlı 218 delegenin oy kullanması bekleniyor. Kongrenin gündem maddeleri arasında, partinin feshi ve faaliyet raporlarının okunması yer alıyor.
 
Öte yandan parti dışında kurulan dev ekrandan, binaya giremeyen partililere kongre canlı olarak sunuluyor. Parti çevresinin Türk bayrakları ve parti amblemleri ile süslendiği görüldü.
 
BEKAROĞLU:  "BEN İKNA OLMADIM"
 
Eski HAS Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, partisinin kapatılıp Ak Parti'ye katılması noktasında kendisinin ikna olmadığını söyledi.
 
Bekaroğlu, Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un ardından kongrede konuşarak kendisinin ve bazı arkadaşlarının partinin kapatılmasına karşı olduklarını bildirdi.
 
İki yıl önce bir amaç için biraraya geldiklerini ve bunu gerçekleştirmek için çok çalıştıklarını anlatan Bekaroğlu, bir başka partiye katılmak isteyenlerin katılabileceğini, ancak partinin geleceği ile ilgili kararı kalanların vermesi gerektiğini ifade etti.
 
AK Parti'nin Türkiye'nin en güçlü iktidarını oluşturduğunu, ancak Türkiye'nin daha iyi yönetilen, daha demokratik ve şeffaf bir ülke olamadığını iddia eden Bekaroğlu, kendisinin AK Parti'ye katılmak konusunda ikna olmadığını vurguladı.
 
PARTİLİLER ARASINDA ARBEDE YAŞANDI
 
Yasa gereği oy kullanan delegenin yarısından fazlasının “Evet” demesi halinde partinin kapatılabileceğini anlatan Bekaroğlu, kayıtlı delegelerden 180'inin salonda olduğunu da belirterek partinin kapatılmasını istemeyen delegelere oy kullanmama çağrısında bulundu.
 
HAS Parti'nin misyonunu devam ettireceklerini bildiren Bekaroğlu'nun konuşmasının ardından, partinin kapatılmasını isteyenler ile istemeyenler arasında kısa süreli arbede ve tartışma yaşandı.
 
Parti Genel Merkezi'nde, kongre gündeminin 9. maddesi olan oylama öncesinde, partinin kapatılmasından yana olanlar ile partinin devam etmesi görüşünde bulunanlar, sırayla söz aldı.
 
Konuşmaların ardından delegeler oy vermek için sandık başına gitti.
 
Oy verme işleminin tamamlanması ve oyların tasnif edilmesinin ardından sonucun açıklanması bekleniyor.