Ve şampiyon Fenerbahçe!

Trabzonspor ile kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesi sergileyen Fenerbahçe, son maçta deplasmanda Sivasspor'u 4-3 yenerek şampiyonluğa ulaştı

Ve şampiyon Fenerbahçe!
22 Mayıs 2011 Pazar 18:28 tarihinde eklendi, 2.442 kez okundu.

Spor Toto Süper Lig 2010-2011 sezonunun şampiyonu Fenerbahçe oldu. Sezonun son haftasında Sivasspor'u 4-3 yenen Fenerbahçe, tarihindeki 18. şamspiyonluğa ulaşarak Galatasaray'ı da geride bıraktı ve Türkiye'de en çok şampiyonluğa ulaşan takım unvanını kazandı. Harika bir mücadele sergileyen Trabzonspor da sezonu ikincilikle tamamladı.

 
Sarı lacivertlileri şampiyonluğa götüren golleri Andre Santos, Selçuk, Alex ve Yobo  kaydetti. Trabzonspor'un da Karabük deplasmanında galibiyetle kapattığı son haftada, Fenerbahçe averajla kupaya uzandı. 18. lig şampiyonluğuna ulaşan Fenerbahçe, Galatasaray'ı da geçerek "En çok şampiyonluğa ulaşan takım" unvanını aldı. Fenerbahçe'de sezonun en iyi futbolcusu olarak gösterilen Brezilyalı Alex de Souza da 28 golle gol krallığına uzanırken sambacı iki kez gol krallığına ulaşan ilk yabancı futbolcu unvanını da kariyerine yazdırdı.
 
Yobo ve Selçuk da sezonun ilk gollerini şampiyonluk maçında kaydederek dikkat çektiler.
 
Yeni Malatya maçına kadar başka, ondan sonra başka bir Fenerbahçe vardı bu sezon. Aykut Kocaman'ın daha çok inisiyatif alması, sezon başından beri yokları oynayan futbolcuların hep birden taşın altına elini sokmalarıydı şampiyonluğun parolası... Ne zaman şampiyonluğa oynasa karşısında Fenerbahçe'yi bulan Trabzonspor da şapka çıkartılacak bir performans sergiledi bu sezon ama mutlu sonun rengi Fenerbahçe oldu.